Kritiken mot kärleksrelationer inom damhockeyn växer

Kritiken mot kärleksrelationer inom damhockeyn växer

ISHOCKEY Det har blossat upp en debatt inom SDHL. SDE:s målvakt Sofia Reideborn riktar stark kritik till ligan. Anledning  – flera klubbar innehar spelar- och tränarrelationer – som enligt henne ger ett oseriös intryck.
-Personligen ser jag det som ett stort problem inom damhockeyn, säger Reideborn till Sportexpressen.

 Allt började med ett twitterinlägg från SDE:s målvakt Sofia Reideborn, där hon öppet kritiserar den liga, SDHL, hon spelar i. Anledningen är att hon anser att seriens seriositet kommer kunna ifrågasättas rejält när spelare och ledare har relationer med varann.
–Relationer mellan spelare och ledare har varit regelbundet förekommande de senaste åren i SDHL och jag tycker inte att det inger ett seriöst intryck. För pojkar i yngre åldrar tar man bort kontakt med föräldrar och dylikt i tidig ålder. Det är inte ofta man hör att det är en spelare i SHL som har ett förhållande med en tränare i samma lag. Självklart vill jag att damhockeyspelare ska ha samma förutsättningar som herrspelarna men man måste kunna vara objektiv också. Damhockeyn måste ta tag i sådana här problem för att någonsin kunna få respekt offentligt och därefter kunna generera mer intresse, säger Reideborn som menar på att det gått till på liknande vis i klubbar hon själv spelat i och att hon länge varit fundersam kring varför detta inte kritiserats mer öppet.

Stort problem inom damhockeyn

–Personligen ser jag det som ett stort problem inom damhockeyn för att det är ofta man hör hur man klagar på förutsättningar inom damhockeyn, men jag tycker inte man kan kräva lika förutsättningar som herrarna i exempelvis SHL om man inte agerar på ett professionellt sätt.

Sportexpressen, som var först med nyheten, anger exemplet i HV71, där Lucas Frey, tränare i damlag och Jenni Asserholt, forward, bland annat skapat en familj tillsammans nere i Jönköping. Asserholt ger sin syn på kritiken.
– Jag har full förståelse och respekt för att den typen av åsikter kan komma. Vi har försökt ha en öppen dialog i laget angående det.  Men klubben har också gjort ett aktivt val i vårt fall att välja den här linjen och förankrat det hos spelarna i laget innan beslutet togs, säger Asserholt till tidningen.

Twitterinlägget som skapat debatten, i sin helhet:

/Daniel Bergholm

Foto: Timo Peter Grönlund/arkiv

Kommentarer

Kommentera