I kväll kan Väsby säkra Allettan-platsen

I kväll kan Väsby säkra Allettan-platsen

ISHOCKEY Väsby Hockey kan säkra Allettan-platsen på onsdagskvällen. En poäng är allt som krävs mot Visby Roma, som inte har någonting att spela för. ”Vi har satt oss i en bra position inför avgörande matchen”, säger Linus Nelson till klubbens sajt inför säsongens viktigaste match. 

På onsdagskvällen spelas den sista omgången i Hockeyettan. Väsby Hockey ligger inför den sista omgången på fjärde plats – tre poäng och tio plusmål bättre än sjätte placerade Hammarby.

LÄS MER: Fyra mål av Korduner – Väsby stormar mot Allettan 

En poäng mot redan klara tabelltvåan Visby Roma räcker för att Väsby ska säkra spel i Allettan efter jul. Då spelar det ingen roll hur det går i Hammarbys match mot Wings HC Arlanda.

– Vi har verkligen satt oss i en bra position inför sista avgörande matchen. Inför matchen känner jag att det bara är att gå ut och köra på och förvalta detta nu, samt att det är viktigt att trycka dit Visby utfall vi nu skulle mötas i allettan, säger Väsby-forwarden Linus Nelson till klubbens sajt.

Senast gången lagen möttes var i oktober, då vann gotlänningarna med 3-1 på hemmais. Nu jagar Väsby Hockey revansch.

– Det gäller att vi står upp ordentligt och håller oss från botbänken samt att vi sätter ordentligt fart i spelet vilket jag tror gynnar oss, säger Nelson.

AIK-lånet gör debut

Under tisdagen meddelande Upplands Väsby-klubben på sin Facebook att Viktor Nilsson lämnar klubben med omedelbar verkan. Ny klubbadress är Piteå HC, som Väsby med största sannolikhet kommer att ställas mot i Allettan – om laget tar sig dit.

LÄS MER: Viktor Nilsson lämnar Väsby 

Till matchen mot Visby Roma saknas även Jesper Kemi på grund av skada. In kommer i stället AIK-lånet, Niclas Sjölund, och gör sin första match i Väsby-tröjan.

Nedsläpp 19.00 i Vilundaparkens Ishall, Upplands Väsby.

Mikael Einarsson
mikael@norrortssporten.se
Foto: Mikael Einarsson

Kommentarer

Kommentera