Läget hos lagen och vilken väg tar Wings i kväll?

Läget hos lagen och vilken väg tar Wings i kväll?

Just nu jobbar lagens respektive Sportchefer för högtryck för att bygga sina trupper inför kommande säsong. Samtidigt krigar Wings Arlanda vidare för att säkra sin existens i Hockeyettan till kommande säsong. I eftermiddag reser laget till Nacka för en ny ödesmatch.

Efter en fantastisk lördag med solsken och där vårkänslorna sprudlar så vaknar jag upp till en gråmulen söndag där termometern visar 2,7 grader och där en förkylning verkar vara på väg att ta kommandot över mig. Så vad vore bättre då än att man sätter sig ner i soffan med en kopp kaffe och kollar runt vad som händer i klubbarna i Norrort.

Här kan man lugnt konstatera att lagen just nu verkar jobba efter att i första hand förlänga med befintliga spelare. Sollentuna har i skrivande stund förlängt med åtta spelare samt att man dessutom säkrat upp tränarduon för ytterligare en säsong.

I Väsby sitter nya sportchefen Tom Tärnström och jobbar efter samma strategi. Även här har man presenterat åtta kontraktsförlängningar. I Vallentuna går man fram lite långsammare. Fyra namn har presenterats och även här är handlar det om att förlänga med redan befintliga spelare.

Jag gillar att man förlänger, bygger på kontinuitet i första hand. Att man säkrar upp med spelare man verkligen vill behålla, och att man gör det så fort det bara går. Men visst sitter man här och vill ha lite nya spelare in också. Vad det gäller Viggbyholm och IFK Österåker så har ingenting hänt offentligt i alla fall.

Allt medan sportcheferna jobbar vidare med sina trupper så kämpar Wings Arlanda på med att försöka säkra sitt kontrakt i Hockeyettan kommande säsong. Tre omgångar är spelade och så här långt har inte Wings i mina ögon levt upp till de förväntningar jag hade på laget.

Visst har man vunnit två av tre matcher men spelet har knappast imponerat. Jag har sett samtliga tre matcher på plats och bara en period av nio har varit spelmässigt bra. I Tierp kom man undan med blotta förskräckelsen och mot Tumba var man inte ens nära. Senast mot Rimbo vann man men spelet lämnar en hel del att fundera över.

Ikväll möter man ett obesegrat Nacka på bortais och jag skulle nog sträcka mig så pass långt att en seger här är ett måste. Vid förlust är man sex poäng efter och i en kort serie på bara tio matcher där bara ettan är garanterad spel i Hockeyettan kommande säsong har man inte råd att förlora fler matcher.

Nu väntar jag vidare på vad respektive sportchefer lyckas säkra upp men nu vill jag även ha några nyförvärv. För ju fler namn ni presenterar ju mer får jag att göra. Så i väntan på nya namn fortsätter jag att följa Wings öden och äventyr. Just nu står laget vid ett vägskäl och förhoppningsvis så inser man allvaret i kvällens match och hakar på i toppen. Annars kan det bli oerhört tuff uppgift som väntar framöver om man vill spela i Hockeyettan även i höst.

På återseende.

Till sist.

Veckans snackis har dock handlat om Nackaspelaren Viktor Thoressons övergrepp på Bålsta spelaren Tommy Latouche Gauvin.  Här hoppas jag på ett långt straff. Det finns inga försvar för det som hände. Det hör absolut inte hemma på en hockeyrink och ingen annan stans heller för den delen.

Bosse Andersson 

bosse@norrortssporten.se 

 

 

Kommentarer

Kommentera