Läget i lagen: SDE HF

Läget i lagen: SDE HF

SDHL Hockeysäsongen lider mot sitt slut och det har den varit ett tag för norrortsklubbarna. Nu har det blivit dags att gå igenom deras “Silly Season” så här långt och arbetet inför kommande säsong.

Det är flera lag att gå igenom. Vi har Väsby, Sollentuna, Vallentuna och även ett öga på J20 Elit Östra. Först ut att granskas är det laget som är en del av landets högsta serie. SDE:s damlag i SDHL.

Fina landslagsresultat

Efter att man spelat sig kvar i SDHL åkte flera SDE-spelare iväg på landslagsuppdrag. Tre spelare representerade Ungern: Nora Brgles, Lili Pintér och Hanna Pintér.  Utöver dessa hade man spelare i det Nederländska landslaget: Kayleigh Hamers, Julie Zwarthoed och Mineke deJong.

De sistnämnda hade riktigt bra matcher i VM Div IIA och säkrade nästan uppflyttning.

  • Kayleigh Hammers till hela VM-turneringens bästa back.
  • Julie Zwarthoed vann Nederländernas interna skytteliga med tre mål och fem assist på fem matcher. Med sina 8 poäng kom hon 5:a i den totala skytteligan. Julie valdes till lagets MVP, ”mest värdefulla spelare”.
  • Mineke deJong stod för tre mål på fyra matchers spel.
Läget i laget

Klara förlängningar: Hanna Blomqvist (lagkapten), Sofia Reideborn (MV) och tränarduon Maggie Litchfield Medd och Chris Tilden.

Läs mer om förlängningarna på Norrortssporten.se och i hockeybloggen “Tekningscirkeln”

Svante Störlinge
svante@norrorssporten.se

Kommentarer

Kommentera