Lagkaptenen lägger skorna på hyllan – satsar på yrkeskarriären

Lagkaptenen lägger skorna på hyllan – satsar på yrkeskarriären

FOTBOLL Sollentuna FK står just nu utan lagkapten. Victor Eriksson, som tog över efter Jens Åberg, väljer att lägga fotbollsdojorna på hyllan och satsa på jobbet.
– Jag vill inte satsa på fotbollen halvhjärtat, säger Eriksson till lokaltidningen Vi i Sollentuna.

Mittbacken tillika lagkapten för Sollentuna FK, Victor Eriksson, 26, valde för tre år sedan att följa med sin tränare Christer Mattiasson från Valsta Syrianska till Sollentuna FK. Och han har varit med om en otrolig resa.

–Det har varit tre bra år i SFK, både på och utanför plan. Det är ett mycket skönt gäng, berättar Eriksson för lokaltidningen Vi i Sollentuna.

Ändrade sig

Men nu väljer 26-åringen att lägga skorna på hyllan för att gå vidare i sitt privatliv och satsar på jobbkarriären.

–Jag var på gränsen att spela redan inför 2017, men ändrade mig då i sista stund. Jag har ett jobb som jag vill satsa på och jag vill inte göra det halvhjärtat, inte heller spela fotboll halvhjärtat. Det var dags att satsa på jobbet nu, det känns rätt.

Men beslutet har inte varit helt enkelt att fatta för mittbacken som tog över lagkaptensbindeln när Jens Åberg slutade.

–Ja, absolut. Framför allt vid avslutningen. Jag har ju kört fotboll sedan jag var sex, sju år och man får se hur det känns längre fram. Det var ett tufft beslut att ta, men rätt.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

FOTO: Johan Borehed/Sollentuna FK:s facebook

 

Kommentarer

Kommentera