Lämnar nyförvärvet Väsby för rivalen?

Lämnar nyförvärvet Väsby för rivalen?

Väsby värvade friskt under sommaren och man landade bland annat en riktig prestigevärvning. Nu är dock det tidigare nyförvärvet på väg bort, för spel hos rivalen.

Han blev klar så sent som i somras men nu ser det alltså ut som att den unge forwarden lämnar Väsby. Utan att ha gjort en sekund i HockeyEttan. Filip Schultz kom som en prestigevärvning från Wings HC inför säsongen. En klubb han lämnade som lagkapten för J20 Elit-laget.

–  En av två spelare som ännu inte presenterats är, Filip Schultz som närmast kommer från Wings. Han är en forward född 1998 som är med i A-lagstruppen precis som alla andra och konkurrerar, men han kommer även att stötta upp i J20 vid behov. De ska upp i Elit nästa år och kommer behöva hjälpen från honom och även Arkaitx Edgren som har en likadan lösning, sade sportchefen Tom Tärnström tidigare.

Nu har Schultz, född –98, synts till i Sollentunas färger på sociala medier. Dock är detta obekräftade uppgifter men “en bild säger mer än tusen ord” brukar det ju heta. Samtidigt så har även ett annat nämnt nyförvärv redan lämnat truppen.

Inte det första nyförvärvet att lämna

Det är alltså en back som redan hunnit nobba spel i HockeyEttan kommande säsong. Arkaitx Edgren, som även han anslöt under sommaren, har lämnat “Vilda Väsby”. Efter att ha hunnit med bland annat en utflykt till Spanien under försäsongen har han sedermera gjort klart för spel i Norge istället för Väsby kommande säsong. Edgren, även han född 1998, har sedan tidigare spelat i bland annat AIK:s, Wings och Rögles juniorlag. Nu väntar istället spel i Haugesund Seagulls i den norska tredjedivisionen.

Karls klar för Väsby – eller Sollentuna?

Samtidigt så ska Väsby enligt obekräftade uppgifter ha gjort klart med en annan ung spelare. I slutet av sommaren sågs den tidigare AIK- och Södertälje-junioren Anton Karls hemma och kände på isen i Vilundahallen. Samma hall som han inledde sitt hockeyspelande. Senast under helgen kom sedan uppgifter om att 18-åringen skulle få chansen i HockeyEttan och Väsby. Han sågs även senast under torsdagskvällen i Väsby och Vilundahallen. Frågan är dock om det inte blir spel hos Sollentunas J20-lag i J20 Elit? Detta då han enligt Eliteprospects.com ska var klar för Sollentuna istället.

Även Wings signar ungt

16-årige Sebastian Lindström gjorde redan förra säsongen 12 matcher för Wings HC i HockeyEttan. Han var även med i söndagens premiär mot Valbo i Pinbackshallen. Norrortssporten var på plats och sände matchen och de på plats ska även ha sett hans namn på det som ska vara kontraktet Sebastian ska skriva på. Lindström, född så tidigt som 2000, har de senaste säsongerna representerat Märstaklubbens juniorlag, detta efter att ha spelat för bland annat AIK tidigare. Bland annat så var han lagkapten för Wings J18-lag förra säsongen där han mäktade med fina 18 poäng på 32 matcher från sin backplats.

Aaa de den, exakt #reunion

Ett inlägg delat av IJAT (@schultzet)

Kommentarer

Kommentera