Lämnar SHL-klubben – vänder hem till Väsby

Lämnar SHL-klubben – vänder hem till Väsby

HOCKEYETTAN Vilda Väsby parkerar på plats fem i tabellen efter drygt halva grundserien. Nu står det klart att en talang lämnar en SHL-klubb för spel i sin moderklubb.

Väsby har gjort klart med en ny spelare mitt i brinnande grundserie. Det är 19-årige forwarden Pontus Karlsson som återvänder till sin moderklubb efter att ha gjort majoriteten av åren som junior på annat håll. Det blir alltså ett kärt återseende efter fem år i klubbar som AIK, Djurgården och senast Karlskrona.

Vänder hem efter spel i storklubbar

Den vänsterfattade forwarden har sedan 2012 representerat Täby, AIK, Djurgården och senast Karlskrona på allt från U16- till J20-nivå. Efter att ha lämnat Väsby 2012 väntade först IFK Täby’s U16- och J18-lag i lite mer än en säsong innan det blev spel i AIK:s juniorlag samt fem poäng på fem matcher i TV-pucken och så några U16-landskamper. Åren har gått, det har blivit nästan tre säsonger i Djurgården, ett brons i inofficiella U17-VM och ett J20 SM-guld med just Djurgården. Under förra säsongen flyttade Pontus till Blekinge för spel i SHL-klubben Karlskronas J20-lag i SuperElit. Väl där blev det först 10 poäng på 16 matcher under säsongen 16/17. I inledningen på årets säsong har det blivit fyra pinnar på 11 matcher. Nu väntar alltså spel i moderklubben, något som sportchefen Tom Tärnström kommenterar med glädje på klubbens hemsida.

– Pontus är en stark, skridskoskicklig forward med ett bra skott som kommer passa in i vårt spelsystem som handen i handsken. Att det är en Väsbyprodukt gör det hela än roligare och vi är både stolta och glada att han åter bär Vilda Väsbys tröja.

Även en av A-lagstränarna, Markus Odén, har kommenterat värvningen i media.

Jag minns honom som en speedig forward med bra skott. Förhoppningsvis ska vi se det i vinter, sade han till Vi i Väsby.

Därför lämnar han SHL-klubben för Väsby

Pontus, som under söndagen teände med Väsbys J20-lag, ska ha funderat på att flytta hem tidigare. Bland annat stördes inledningen av säsongen på grund av en skadad tumme. Nu är det alltså bekräftat att han flyttar hem till familjen igen för spel i moderklubben.

– Vägen är kanske inte alltid rak. Jag ser det här som en andra chans, säger Pontus Karlsson.

Svante Störlinge

svante@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera