Lätt seger mot jumbolaget

Lätt seger mot jumbolaget

Tre segrar på de fem senaste matchen – bara tre insläppt mål. Sollentuna FK går som på räls just nu. Under lördagen nollade man, på bortaplan, jumbolaget Västerås, 3-0.
– Laget har nu nästan alla spelare friska och det ställer allt på spets för att bara vara med i laget för tillfället, skriver huvudtränare Christer Mattiasson till Norrortortssporten.

Senast Sollentuna FK förlorade var 29 maj, mot Syrianska IF Kerburan. Därefter har det blivit fem segrar och två oavgjorde.
Vid senaste matchen, hemma mot Boo FK, slarvades för myckat och man lyckades ”bara” ta en poäng, 0-0.
– Jag tycker inte att vi gör någon jättebra match. Vi är lite för stillastående och sen blir det för mycket hafs i slutet, sade huvudtränare Christer Mattiasson efter matchen till norrortortssporten.

Under helgens match, borta mot Västerås, var det ett helt annat Sollentuna som gjorde entre. Laget gick till halvtidsvila med en ledning, men bara med 1-0.
– Vi startade matchen i högsta tempo och skapade chanser direkt. Efter 3 minuter driver Anton Johansson igenom 3-4 spelare och gör 1-0. Vi dominerar stort och har flera bra chanser, säger Christer Mattiasson om första halvlek.

I andra ökar serieledarna trycket. Men det dröjde ända till 73 minuten, då Mikael Thorstensson efter samarbete med Anton Johansson satte 2-0. Med dryga fem minuter kvar av matchen satte Victor Kramer spiken i kistan genom att göra 3-0, som blev slutresultatet.
“Otroligt skön känsla att äntligen få sätta dit bollen i nät i Sollentunatröjan!!!” skriver Kramer på sitt twitterkonto.

Även tränaren var nöjd med lagets andra halvlek.
– Vi startade andra okej och tryckte ner dom. En stabil match där både Anton Johansson och Mikael Leino hade lekstuga på vänster kanten. 3-0 är i underkant och grabbarna är uppe på tå igen, säger Mattiasson som också har, i stort sett, en fullt frisk trupp.
– Laget har nu nästan alla spelare friska och det ställer allt på spets för att bara vara med i laget.

I och med segern drar Sollentunalaget ifrån ytterligare och frågan är om någon kan hota dem. En fråga som tränare Christer Mattiasson gärna inte vill svara på.
– Tittar inte så långt fram utan njuter av tillfället att leda serien. Nu gäller fokus här och nu och inte titta vad som KAN hända i oktober, säger han.

 

blogglogga-kenneth1

Kommentarer

Kommentera