Läxan lärd – nu flög det hela vägen för Täby FC

Läxan lärd – nu flög det hela vägen för Täby FC

INNEBANDY Dagens insats på bortaplan mot Karlstad visade vilken mental styrka Täby FC:s damer besitter. Senast kollapsade laget i sista perioden, den här gången löpte de linan ut vilket resulterade i en fin bortaseger med 8-5.

Täby måste haft en hel del samtal om vad som hände i den senaste matchen. Frågan efter matchen var hur laget skulle reagera på en sådan stjärnsmäll. Svaret skulle vi få två dagar senare när Täby gästade Karlstad i hjärtat av Värmland. Trots att laget haft några tuffa dagar, har Karlstad i sin tur haft några tuffa veckor med tre raka förluster inför matchen och rejäl kvalstrecksångest.

Första perioden inleds på ett intensivt sätt där båda lagen försöker koppla grepp om händelserna på planen, där Täby ändå lyckas bäst. Övertaget omvandlas till slut också i resultat där två mål från gästerna faller inom loppet av någon minut. Efter en fin reducering från Karlstad blir det däremot bara en uddamålsledning in i periodpaus.

Under den andra perioden börjar Karlstad bli mer desperata i sin spelstil och det märks att hemmalaget var i stort poängbehov. Men Täbys kvalité skulle visa vilken skillnad det ändå är lagen emellan. Poängkungen Moa Tschöp utökar ledningen tidigt och trots ett bättre spel lyckas Karlstad hänga i och lagen följs målmässigt åt i den andra perioden. 4-3 till Täby var resultatet inför den sista.

PP avgörande när Täby ryckte

I den avslutande akten gjorde gästerna det som krävdes, genom noggrannhet och beslutsamhet kom värmlänningarna aldrig i närheten av några poäng och Täby lyckades med det som laget misslyckades med senast – att stänga matchen. När hemmalaget drar på sig några tuffa utvisningar i följd avgörs matchen genom tre snabba mål från Täby. Trots ett målrikt slut tar gästerna en till synes säker seger och Täby verkar snabbt lärt sig läxan. En mycket viktig detalj nu när det börjar bli rejäla avstånd i tabellen. Avståndet till den absoluta serieledningen är fortfarande ganska stort, men laget verkar onekligen ha befäst en topplacering.

publicerat 2018-12-02

MATCHFAKTA
Karlstad – Täby FC 5-8 (1-2, 2-2,2-4)
Täby FC:s mål: Julia Croneld 3, Elin Gillberg, Moa Tschöp, Anna Peterzén, Sara Attermo, Ranja Varli

/Daniel Bergholm

 

Kommentarer

Kommentera