LIVE: SM-tävlingarna på Sollentunavallen

LIVE: SM-tävlingarna på Sollentunavallen

Friidrotts-SM. Följ den sista dagen av friidrotts-SM LIVE från Solletunavallen. Norrortssporten är på plats när flertalet norrortsprofiler presenterar sig i SM.

 

12.35: OS-kastaren Daniel Ståhl fick Sollentunapubliken att applådera när han slog det fyrtioåriga SM-rekordet i diskus. Med ett kast på 65:09 krossade han det tidigare rekord från 1972 med mer än en halvmeter.

 

12:50 Fabian Delryd från Täby IS har precis presenterats och gjort sig redo för att hoppa i höjdhoppsfinalen.

 

12:55 Fredrik Åström, Täby IS, sprang sin semifinal på 200 meter men fick se sig slagen av den rutinerade Johan Wissman. Han klarade tyvärr inte av att knipa någon av kvalificeringsplatserna. Hans SM är därmed över.

 

13:16 Återigen får diskuskastaren Daniel Ståhl publiken att jubla! Det räckte inte med SM-rekord utan även ett personligt rekord utan dess like! Han krossar sitt egna rekord och säsongens motståndare. Med 68:72 kastade han längst i världen i år. Ett historiskt ögonblick på “Vallen”. Daniel bjöd på en kullerbytta när han officiell blev den nästbäste svensken genom tiderna i diskus.

– Jag kastar rätt långt på träning. Jag tackar publiken för allting, säger Daniel efter kastet.

 

13:30 Det är dags för Bianca Salming, Täby IS (född -98), att kliva fram och kasta kula i finalen. 

 

13:36: A-finalen i herrar 5000 meter är igång. Flertalet Turebergare ställer upp på startlinjen när Sveriges snabbaste 5000 meters-löpare ska koras. Bäst just nu ifrån Tureberg är Daniel Lundgren som placerar sig på en femteplats.

 

13:40 I Biancas första kast får hon nöja sig med 12:07 – tre meter bakom Fanny Roos.

 

13:50 Amanuel Gergis, född 96, från Tureberg sprang in som femma i SM på 5000 m – dock avvaktar vi på exakt tid/placering efter att både A och B-finalen räknats in.

 

13:58 Salming kastade nu 12:23 – men saknar fortfarande häng på topplaceringarna.

 

14:05 Damernas 5000 m är igång och på startlinjen har vi Vallentuna TK:s Dace Landström. Dace ligger just på en placering långt ner på listan – men inte allt för långt bakom täten. OS-springaren Sarah Lahti var överlägsen i 5000 meter (slog SM-rekord) och hon varvade till och med Vallentunas Dace Landström som slutade på en sistaplats.

 

14:30 Det är dags för nästa 98-födda tjejer från Täby IS – Helena Kolte och Lovisa Linde. De springer i 400 meter häck. 

 

14:38 Lovisa och Helena utmanade inte om medaljerna när de placerade sig på en femte respektive sjundeplats i SM-finalen på 400 meter häck. Noterbart är att Lovisa slog personbästa på 61:65!

 

14:50 Nästa man på startlistorna är Benjamin Mullen från Turberg. Mannen med håret springer i 400 m häck nu! Storfavorit! Men trots favoritskap och ledning efter 200 meter så tappar Benjamin placeringar på slutet – en femteplats i SM är det Turebergaren Mullen kan skryta med.

 

15:20 Vi börjar närma oss slutet av Friidrotts-SM här på “Vallen”. Vi har dock två 800 meterslopp kvar för Turebergslöparna Hanna Hermansson, Yolanda Ngarambe, Isabella Andersson (född -97) och Johan Eriksson.

Startskotten går om 5 respektive 10 minuter.

OS-löparen Lovisa Lindh leder täten – men vi har två Turebergare med i medaljjakten just nu!

Hanna Hermansson, Tureberg, springer in som bronsmedaljör på 800 meter.

 

15:35 Helgens sista tävling för oss norrortsintresserade – 800 meter herr. Johan Eriksson från Tureberg är med på startlistan och slåss om medalj.

Eriksson missade pallplatsen i slutspurten – efter ett stabilt lopp där han låg i framkant så tappar han till en fjärdeplats i slutet.

 

Och i och med det loppet så är SM-tävlingarna nu över för Norrortsfriidrottarna på “Vallen”. 

 

Egil Gustafsson 

 

Kommentarer

Kommentera