Lyckosam tredje period

Lyckosam tredje period

SLUTSPEL/SSL Täby FC har tagit ett historiskt steg. Man lyckades vinna femte och avgörande kvartsfinal mot Endre och ta sig till semifinal.
– Vår sista period var den bästa i hela kvartsfinalserien, säger Lars Jedheim dagen efter vidare avancemang.

Kvartsfinalserien mellan Täby FC och Endre IF blev en rysare. Lagen hade vunnit två matcher var och en femte och direkt avgörande match skulle spelas i Tibblehallen under söndagen.

Där började hemmalaget bäst och tog ledningen genom poängdrottning i laget Jennifer Stålhult.

Endre ville annat och vände på matchen. Först genom att göra 1-1 innan första perioden var över. Därefter, satte man både 1-2 och 1-3, i mitt perioden. Det var ett något chockat Täby som klev av banan efter två perioder.

I tredje inleddes offensiven av Täby och reduceringen kom. Sara Attermo backhandlyfte in bollen bakom Liisa Kokkonen i Endres mål, efter fint förarbete av Moa Tschöp.

Forseringen skulle fortsätta. Och när halav sista perioden hade averkats kom så kvitteringen, genom Josefin Ulvhag. Då var det flertalet som trodde att det åter skulle bli en förlängning mellan dessa två lag. Men det fick man inte uppleva. För när matchuret stod på 15:20 vrålade Louise Wickström ut sin glädje när hon satte 4-3.

FOTO: B.A Photo

Endre gjorde sitt yttersta för att få till ytterligare en kvittering, men man kom inte närmare.

– Vår sista period var vår bästa i hela kvartsfinalserien. Så den kom lägligt då vi kunde vända och vinna inför vår magiska hemmapublik, skriver Lars Jedheim i ett sms till Norrortssporten.

Lagkaptenen Jennifer Stålhult erkände att man fick kämpa hårt för att ta sig vidare.
– Vi trodde inte så mycket alls men det blev nog svårare än vad vi förväntat oss. Men vi tänkte inte att det skulle bli 3-0 i matcher. Det blev bra till slut och vi har fått kämpa hårt. Det är viktig att ha med sig in i semifinalerna, säger hon till innebandysajten ibnytt.se.

Nu har Täby FC skrivit nytt kapitel i deras historieböcker, när man efter två misslyckade försök tagit sig till en semifinal. Där väntar förra årets silvermedaljörer, KAIS Mora och lagets kvartsfinalspöke.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

FOTO: B.A Photo

Kommentarer

Kommentera