Magplask i tredje perioden för VIBK – tappade 4-1

Magplask i tredje perioden för VIBK – tappade 4-1

Efter två perioder var Vallentuna IBK överlägsna sina motståndare Vaxholm hemma i Hammarbacken, ledde med 4-1, och såg ut att gå mot en ny stabil seger. Men på något mystiskt sätt lyckades gästerna ta sig tillbaka in i matchen och ordna slutresultatet 4-4. 

Det mesta har gått Vallentunas väg så här långt in på säsongen och laget är med i den absoluta toppstriden. Flera av lagets stjärnor har öst in poäng och har i nuläget en fin formkurva. Inför dagens möte med Vaxholm var det lite som talade för något grus i maskineriet.

Till en början gick allting som på en dans. En kanonstart gav tidigt en 2-0 ledning och efter att kontrollerat resterande del av första perioden skrevs siffrorna till 3-1. I den andra perioden var det en mycket tillknäppt historia med få målchanser och ett Vaxholm som, trots flera försök, aldrig riktigt lyckades hota Vallentuna som spelade mycket smart i ledning. Enbart ett mål bjöd perioden på och det var återigen hemmalaget som utökade ledningen till 4-1. I detta skede fanns det egentligen ingenting som talade för något annat än ytterligare en viktoria för Vallentuna.

Vallentuna satt kvar i omklädningsrummet under tredje perioden

Men någonting måste hänt inför den sista perioden då Vaxholm kom ut som ett helt nytt lag, samtidigt som Vallentuna var lite tagna på sängen. Efter mycket slarv och någon utvisning var plötsligt marginalen lagen emellan bara ett mål. Hemmalaget lyckades sedan aldrig riktigt komma ur svackan och trots att chanser fanns att avgöra matchen med ett 5-3 mål, så var det istället Vaxholm som med fem minuter kvar hade hämtat upp tremålsunderläget. I en slutforcering med bland annat två powerplay var sedan Vallentuna närmast att gå ifrån med en seger men trots chanser slutade matchen oavgjort.

Ett tungt poängtapp för hemmalaget och resultatet måste känts som en förlust. Härnäst väntar ett hett norrortsderby mot Åkersberga i Hammarbacken.

 

/Daniel Bergholm

Kommentarer

Kommentera