Mål i slutsekunden gav dramatisk seger

Mål i slutsekunden gav dramatisk seger

Det blev en väldigt dramatisk match som skulle utspela sig Göteborg mellan Skånela IF och Bjurslätt / Torslanda. I en match där det nästan inte fanns någonting som kunde skilja lagen åt, blev det tillslut Skånela som genom ett mål med tre ynka sekunder kvar kunde avgöra och ta med sig en segern med 28-27 hem till Norrort.

Skånela IF åkte på lördagen till Göteborg i förhoppningen om att kunna knipa tvåpoäng som skulle kunna bli en fingervisare åt vilket håll den här säsongen kan bära. Två segrar och två förluster vara lagets facit inför matchen. Nu var det dags att ta sig an Bjurslätt / Torslanda som haft en knackig inledning på säsongen med bara en seger.

Inledningen av matchen gav direkt indikationen på att detta var en tillställning där väldigt små marginaler skulle avgöra. Båda lagen hade ytterst svårt att skaffa sig någon form av övertag och lagen följdes åt målmässigt. 5 lika, 10 lika, 12 lika innan halvtidssignalen ljöd.

Matchens sista skott avgjorde

Bjurslätt / Torslanda skulle i inledningen av den andra halvleken ändå vara drivande och laget satte hela tiden press på Skånela att jobba sig tillbaka. Någonting som Skånela hela tiden lyckades med och när de med lite drygt två minuter kvar att spela själva gick upp i en tvåmålsledning trodde nog många att kistan hade spikats igen, men med 30 sek kvar var det återigen oavgjort. Då tog Skånela en väl vald time-out och med tre sekunder kvar kunde Sofia Kou Aune stänka dit segermålet och en fin bortaskalp i damallsvenskan var ett faktum.

 

/Daniel Bergholm

Kommentarer

Kommentera