Målskillnad kan avgöra – Vallentuna bäst utgångsläge

Målskillnad kan avgöra – Vallentuna bäst utgångsläge

HOCKEYETTAN Vallentuna hade matchledigt i helgen. Wings vann fjärde matchen i rad och Sollentuna besegrade Nacka med 4-2. Samtliga norrortslag är inblandade i toppen, där Vallentuna har bästa utgångsläge.

I helgen hade Vallentuna Hockey matchledigt. I morgon spelas näst sista omgången och på söndag kan det vara Vallentunas sist, men också början på resan till ett eventuellt playoff-spel för att ta sig till hockeyallsvenskan – det kan bli tala om målskillnadsstrid.

Man ligger när 12 omgångar spelats på en andra plats, lika många poäng – 22, som Hammarby men med sämre målskillnad. De två lag man har kvar att möta är, på hemmaplan, Nyköping. För att i sista omgången just möta Hammarby, i deras hemmaborg – SDC-hallen.

Wings och SHC med i racet

När det gäller Wings HC Arlanda har de också chansen, med tanke på den stigande form laget haft på slutet i fortsättningsserien – fyra raka segrar – har man avancerat upp till en fjärde plats och bara tre poäng bakom toppduon. Men då gäller det att man vinner de två sista och att resultaten i övriga matcher studsar deras väg. Märstagänget har Hanviken och Sollentuna HC kvar att möta.

För Sollentuna Hockey, som förra året knep första platsen i fortsättningsserien, lever play off-drömmen vidare. Det gör den tack vare att Sollentunalaget vände ett 1-2-underläge till seger, 4-2, över Nacka HK hemma i Sveab arena förra helgen. Dock ska det mycket till om SHC ska lyckas knipa förstaplatsen, då Sollentuna har två poäng (när det återstod två omgångar) upp till Hammarby och Vallentuna.

Sollentuna har en match mer spelad och är matchlediga under onsdagen. Men när sista omgången spelas gör man det på bortaplan, mot formstarka Wings HC, i ett norrortsderby.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Foto: arkiv

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera