Måltorkan – Inget som oroar IK Frej

Måltorkan – Inget som oroar IK Frej

SUPERETTAN Hemmamatchen mot Falkenberg – en sexpoängsmatch i allra högsta grad. Försvarspelet är det som legat i fokus för IK Frej, som ligger näst sist i tabellen.
– 6 mål på senaste två matcherna så vi har fokuserat en hel del på försvarsspelet, säger tränaren Bartosz Grzelak till Norrortssporten.

Tungt – rejält tungt har det varit för Täbylaget, IK Frej, de tre senaste matcherna. En inspelade poäng, noll mål frammåt och sex bakåt.

Men laget och ledarstaben tror fortfarande på sin spelidé och säger själva att det kommer lossna snart.
– Vi har sagt att vi måste fortsätta tro på vår spelidé och utföra våra principer än mer noggrant. Ambitionsnivån är hög i laget och jag är säker på att det kommer lossna när som helst, säger Bartosz Grzelak, huvudtränare, till Norrortssporten.

I veckan gjorde man klart med en ny spelare, ett lån från allsvenska GIF Sundsvall.
– Jaudet är bolltrygg och skicklig i passningsspelet. Jag hoppas att vi kan behålla bollen i längre sekvenser tack vara honom, säger Grzelak om sin nya spelare.

Var fokusen på veckans träning varit råder inga tvivel om.
– Vi har släppt in 6 mål på senaste två matcherna så vi har fokuserat en hel del på försvarsspelet. Givetvis har vi också tränar på våra anfallsprinciper, säger Grzelak.

Ett f.d allsvenskt lag kommer på besök. Vad bör ni se upp med när det gäller Falkenberg?
– Det är ett lag på uppåtgående. De är kontringsstarka och farliga i inläggsspelet. Det måste vi få koll på tidigt i matchen.

Hur ser det ut på skadeläget?
– Tungt men det börjar ljusna. Saravia är tillbaka i träning och Åsbrink är nog tillbaka inom 10 dagar. Ingen av dem är dock aktuell för imorgon.

Vad blir nyckeln för att ta poäng och framförallt göra mål?
– Det är konstgräs och där är vi skickliga i passningsspelet. Om vi också kan komma högre upp i plan med passningarna så kommer vi hitta bra lösningar.

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera