Mardrömsstart blev Skånelas fall

Mardrömsstart blev Skånelas fall

HANDBOLL: Skånela föll efter en mardrömsstart för första gången under 2017 när man tog emot serieledande OV Helsingborg hemma i Vikingahallen på söndagen. 

Skånelas segersvit tog slut på söndagen när serieledande OV Helsingborg var på besök i Vikingahallen på söndagen. Gästerna gick omedelbart på knock då man inledde med sex raka mål under de inledande dryga tolv minuterna. Hemmapubliken fick vänta hela 13,09 in i matchen innan Skånela lyckade göra mål 1-6 genom Robert Ladan.

Segersviten bruten 

Resten av halvleken gick helt i gästernas tecken och i halvtid var ställningen 5-13. Skånela kom ut till den andra halvleken och jobbade sig sakta allt närmare i målprotokollet. Fjorton minuter in i halvleken var man bara tre bollar efter 14-17. Med tre minuter kvar var ställningen 18-20 men närmare än så kom inte Skånela i kväll.

Segersviten 2017 är bruten och för Skånela är det bara att ladda om för kommande match mot Tyresö borta kommande lördag.

Missar massor av frilägen 

-Hur konstigt det än låter gör vi en jättebra insats idag. Försvar och målvaktsspel fungerar medan vi missar massor av frilägen och avslut i det offensiva spelet. Allt stämmer utom avsluten som är under all kritik i första halvlek.

-I andra halvlek sliter och kämpar vi oss tillbaka in i matchen för att komma i kapp. Vi är nära men det räcker inte enda fram idag. Att ta in åtta bollar mot ett så pass bra lag som Helsingborg är inte lätt. Dessutom var deras målvakt outstanding idag. Vi var egentligen bättre i allt idag utom i våra avslut vilket blir matchavgörande säger Skånelas assisterande tränare Jesper Östlund.

Matchfakta 

Skånela IF-OV Helsingborg 19-22 (5-13)

Målskyttar Skånela. Fredrik Olsson 7, Yosef Rahali 4. Isak Nielsen 4, Jesper Byström 2, Jesper Filén 1, Robert Ladan 1.

Publik 486 Vikingahallen Märsta

 

Bosse Andersson 

Foto Bosse Andersson / Arkivbild 

bosse@norrortssporten.se 

Kommentarer

Kommentera