Christer Mattiasson: “Vi vet att vi har kvalité i laget”

Christer Mattiasson:  “Vi vet att vi har kvalité i laget”

FOTBOLL Sollentuna misslyckades med att sno poäng från serieledande Västerås. Norrortssporten möter en Sollentuna-tränare i Christer “Kitten” Mattiasson med tro på sitt lag.

Lördagens möte med Västerås slutade med 0–2-förlust för hemmalaget Sollentuna. Norrortssporten lyssnade efter matchen till huvudtränaren Christer Mattiassons tankar.

– Vi är ett nummer för litet om man tittar på hela matchen, det tycker jag. Vi är lite valpiga där tycker jag men samtidigt så har vi både en och två jättebra chanser att kvittera, säger han och utvecklar:

– Det gäller att ta vara på dem om vi ska ha med oss en poäng. Sedan går vi för det i slutet genom att skicka fram allting och då kommer tvåan som ett brev på posten med sista sparken. Hellre förlora med 2–0 än att inte ge det chansen.

Mattiasson är positiv inför fortsättningen och…

… Han ser såväl positiva, som mindre positiva saker, med vårsäsongen och dagens match. Bland annat är de 13 inspelade poängen på 12 matcher inte tillräckligt.

– Just idag känns det surt för någon poäng mer tycker jag att vi kan ha tagit, säger Sollentunas huvudtränare vars lag parkerar på elfte plats i Division ett Norra. Detta med två poängs marginal till Nyköping på kvalplats samt Sandviken på platsen mellan de båda.

“Vi har kvalitet i laget”

“Kitten” ser som sagt på resultaten och insatserna med blandade känslor. Men en sak är säker, han tror på sina spelare och verkar ha koll på vad som stundtals kanske satt lite käppar i hjulen när han ska försöka sammanfatta säsongen så här långt.

– Just nu är man besviken men vi vet att vi har kvalité i laget. Fortfarande ser vi att vi, i vissa matcher, är ett nummer för litet och framförallt när vi möter ett fysiskt starkt lag. Då flyttar de på oss lite lätt, säger han och fortsätter:

– Det gäller att vara modiga i vårt spel och spela genombrottspassningar. Som idag, vi lyckas med det ett par gånger men spelar sedan tillbaka bollen. Det summerar bra och dåliga matcher. De matcher som vi vågar bryta igenom med bollen så vet vi att vi har kvalitet där framme.

Viktiga matcher att vänta: “Ett helt annat lag”

Nästa motstånd för Sollentuna är Arameisk-Syrianska på bortaplan nu på torsdag. Sedan väntar Syrianska, Rynninge, Umeå och så Arameiska igen innan det är dags för ett litet uppehåll kring månadsskiftet juli/augusti. Följande säger Mattiasson om torsdagens motståndare.

– Vi har viktiga matcher framför oss med Arameiska på torsdag först. Det gäller att ladda om batterierna, se vad vi gjorde rätt och vad vi gjorde fel här idag innan vi ställs mot ett annat motstånd. Det är ju ett helt annat lag, ett som vill trilla boll så vi får bryta ihop och se framåt.

Läget i laget

“Vi har tidigare somrar sett en del aktivitet när det gällt spelare ut och spelare in från Sollentunas sida under just sommarmånaderna. Vad tyder på något liknande i år?”
– Som det ser ut just nu har vi en stor trupp och flera spelare påväg tillbaka. Fler är påväg tillbaka med bland annat Söderberg och “Ghana” är ny här det är säkert någon mer som jag inte nämnt. Jag tror att vi kommer att få till en bredd och verkligen bli bättre och bättre ju längre serien går.

Svante Störlinge 
svante@norrortssporten.se

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa

Kommentarer

Kommentera