BOSSE: “En dom som jag bara kan hålla med om”

BOSSE: “En dom som jag bara kan hålla med om”

Idag föll domen på Nacka-spelaren Viktor Thomasson efter hans brutala påhopp på en knästående och försvarslöse Bålsta spelaren. Tommy Latouche Gauvin 

Domen lyder på två års avstängning från all idrott. Maxstraff med andra ord. En dom som jag bara kan hålla med om. Helt korrekt att man med krafttag tar avstånd från dessa handlingar.

I domen kan man läsa följande.

Kommitténs uppfattning efter att ha studerat filmsekvensen är att förseelsen i detta ärende är något av de värsta överfallen som skett inom svensk ishockey. Den kraft och fart som använts med klubban mot en knäsittande försvarslös motspelares huvud hade lika gärna kunna föranleda riktigt allvarliga eller till och med livshotande skador. Thomasson har visat på en fullkomlig likgiltighet för detta faktum. Han hade också flera sekunder att besinna sig, vilket han dock inte gjorde”.

”Med hänsyn till det extrema våldet, motspelarens utsatta situation och de följder denna förseelse kunde ha fått finner kommittén att denna förseelse ska bedömas i den absolut högsta skalan av påföljd som kan utdömas. Kommittén fastställer därför avstängningen för Thomasson till att gälla i maximala 2 år.

Att Thomasson gått ut och sagt att han är ångerfull och att han agerade på vad han ansåg vara en bentackling på hans bror och ville stå upp för honom är absolut inget som går att försvara. Sånt här får absolut aldrig ske i någon form överhuvudtaget. Så visst är det ett hårt straff men i mina ögon helt korrekt. Man kan ju även hoppas att det är ett straff som avskräcker och att spelare tänker till en extra gång.

Vill också ge kredd till Nacka HC som på sin hemsida tagit avstånd från denna händelse och som inte tänker överklaga domen.

Kommentarer

Kommentera