Mirakelvändning av Skånela i andra halvlek

Mirakelvändning av Skånela i andra halvlek

HANDBOLL Det såg ut som att Skånela skulle gå mot sin andra hemmaförlust. När gästerna Torslanda ledde med fyra mål kom mirakelvändningen – 11-3 – de sista tretton minuterna fullbordade segern till 30-26.
– Vi malde ner dem på ren vilja, sade lagkaptenen Isak Nielsen efteråt.

Skånela har inlett säsongen med tre segra, två oavgjorda samt sexförluster. En av dessa förluster har kommit på hemmaplan. Och mot Torslanda var andra förlusten nära.

Efter första halvlek låg man under med 11-14. När man väl kom ikapp, till 19-19, lade gästerna in en ny växel och gick i från med fyra mål.

Vändningen kom

Då hände något – med tretton minuter kvar kom en makalös vändning.

Skånela lyckades komma ifatt och gick förbi målmässigt. När sedan slutsignalen ljöd hade man dragit ifrån till 30-26.

– Vi inleder matchen lite skakigt och varken försvar-eller målvaktsspelet fungerade vilket gjorde att vi tappade i kontringsspelet. Vi ändrade till ett 5-1 försvar i andra halvan av första halvlek vilket gjorde att vi fick dem att göra tekniska misstag och vi kunde kontra och få enklare mål, säger kapten Isak Nielsen till bloggen ”BaraHandboll”.

– I andra halvlek fortsatte vi som vi avslutade första, då vi fick bra energi. Vi jobbade oss ikapp och även när vi åter tappade till fyra bollar gav vi inte upp utan malde ner dem på ren vilja, samtidigt som vi spelade riktigt bra försvarsspel – En moralseger.

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

 

Kommentarer

Kommentera