Moa Tschöp – Årets damspelare i Stockholm

Moa Tschöp – Årets damspelare i Stockholm

INNEBANDY Hon blev vald till årets back i daminnebandyn. Nu tar hon även hem priset som årets damspelare i Stockholm. Vi pratar om Täby FC-backen Moa Tschöp.

Täby FC gjorde till säsong 2016/17 en av de bästa värvningar – Moa Tschöp. Hon är en offensiv back och många experter säger att hon är bland de bästa backarna i världen. Något man får stryka under på, då hon i år tog hem priset som årets back i daminnebandyn. Nu kan Tschöp även lägga till årets daminnebandyspelare i Stockholm på sin meritlistan.

Så här lyder juryns motivering:
“Priset går till en spelare som haft en nyckelroll i både klubblag och landslag. Hon har varit en betydande spelare som med sin rutin varit en stor trygghet och i många matcher haft den avgörande rollen i klubblagets framgång. Med 50 poäng blev hon den bästa offensiva backen i SSL den gångna säsongen. Hon har en förmåga att leverera när det gäller som mest och tvekar aldrig att kliva fram för att avgöra. Moa är en god företrädare och ambassadör för innebandy i såväl Stockholm som Sverige”.

Detta belönas med en minnesgåva samt 7500 kronor till moderföreningen, som i hennes fall är Hässelby SK IBK, och dess ungdomsverksamhet.

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Foto: Keith Rönnberg

Kommentarer

Kommentera