Modos kollaps tog Mora till SHL och en känga till Calle Åsell

Modos kollaps tog Mora till SHL och en känga till Calle Åsell

Fotbollspremiär, SM-semifinaler, juniorslutspel och ett nytt SHL-lag. Den senaste veckan har varit hektisk. Här är mina tankar om veckan som gått och om en viss Calle Åsell.

MrMadhawk tog i helgen upp att det var två år sedan Malmö Redhawks tog sig tillbaka till SHL. Nu spelar man SM-semifinal. Ett lag som tog sig tillbaka till högsta serien för ett år sedan var Leksand efter klassikerlaget Modos kollaps. Nu åker man ur SHL. Det är indirekt Modos kollaps som tar Mora till SHL. Leksand tog sig an SHL med en HockeyAllsvensk trupp som tog sig upp tack vare ett annat lags totala ras, i princip. Nu ställdes den ofärdiga, små förstärkta, HockeyAllsvenska truppen mot en hungrig och välcoachad rival. Det gav Mora en plats i landets högsta serie. Nu är frågan om Mora lyckas knäcka koden och etablera sig i finrummet.

Fotboll i hockeybloggen?

Icke att förglömma så vill jag slå ett slag för den Allsvenska fotbollens premiärhelg. Jag, som så många andra, håller fotbollen varmt om hjärtat. Utöver hockeyn som går i första hand. Förväntningarna som byggs upp, nervositeten, att få känna doften, känslan och synen av pyrotekniken (vilken jag brinner för, hehe) som legat undanstoppad över vintern och sedan stå på läktaren och sjunga sig hes för sitt favoritlag. Mitt i brinnande hockeyslutspel. Jag älskar det.

Slutspel, slutspel och slutspel

Jag har sagt det tidigare: slutspelstider är den bästa tiden på året. När allt ställs på sin spets och ska avgöras. I helgen avgjordes säsongerna för U16-, J18- och J20-lagen. Detta samtidigt som SM-slutspelet på landets högsta seniornivå gick in i sitt semifinalspel. Djurgårdens pojkar födda 2001 blev svenska mästare efter en sjuk vändning och Modo blev dubbla juniormästare. Är landets största plantskola för hockeyspelare på väg tillbaka?

Modo var inte det enda Ö-vikslaget som fick min uppmärksamhet. Jag hann även se Järveds lag med spelare födda 2003 spela Uplandia Trophy på Sollentunavallen. Kul att en sån stor turnering med 36 lag från hela landet spelas i norrortshallar. Väsby, Arlanda och Sollentuna hade hand om tre av de sex grupperna under helgen. Roligt att norrortshockeyn får det förtroendet.

Ja du, Calle

Jag diskuterade en viss, nu före detta, Väsby-spelare med en vän också. Calle Åsell rätare sagt. Han ifrågasatte starkt på vilka grunder Calle lämnade så väl AIK som Väsby efter återkomsten. Om det helt enkelt var så att han inte platsade i AIK efter en svag säsong? Att sedan vända hem, tas emot med öppna armar av sin moderklubb och sedan lämna den när man ska slåss om eventuell uppflyttning, respekt? Det är min fråga.

Respekt gentemot AIK efter att ha lämnat för moderklubben och sedan gå till konkurrenten Västervik. Nej, det är inte första gången och det är till stora delar en “business” och det handlar om att ta sig uppåt och framåt på bästa och snabbaste vis. Men ändå. Respekten mot moderklubben att vara frälsaren som återvänder men sedan svika och dra. Jag har inte hela storyn och kan allt snack bakom kulisserna. Ännu. Det ska jag ta reda på, Tom Tärnström och Calle Åsell.

Läs mer om hur svensk hockey kan påverkas av Leksands degradering och varför min kollega på Hockeybladet.nu kallar det, “det bästa som kunde hända svensk hockey”, HÄR!

Tveka inte att höra av er!
Tack!

Svante Störlinge
Svante@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera