Nära negativ kvalplats – SFK tar det med ro

Nära negativ kvalplats – SFK tar det med ro

FOTBOLL Hittills i maj har Sollentuna FK bara inkasserat en poäng. Det gör att SFK nu är två poäng från den negativa kvalplatsen. Men det är ingen panik hos varken ledarstaben eller spelarna.
– Vi måste våga spela ur mer och äga mer boll för att ta tre pinnar, säger tränaren Christer Mattiasson till lokaltidningen Vi i Sollentuna.

Sollentuna har efter sina sju matcher lycktas skarpa ihop åtta poäng. Sju av dessa kom under april månad.
– Jag tycker att våra åtta poäng är det vi är förtjänta av. Det är klart att vi vill mer, men då vi bytt ut många spelare mellan säsongerna så ljuger inte tabellen. Vi har ett ungt lag så det blir mycket upp och ner, säger Christer Mattiasson till lokaltidningen Vi i Sollentuna.

Majs formsvacka är dock inget klubben är speciellt oroliga över utan man fortsätter i det spår man vill spela – äga mer boll.
– Vi måste våga spela ur mer och äga mer boll för att ta tre pinnar. Det gäller att offra sig, det ska göra ont att ens komma till lägen mot oss. Det gäller att få in det tänket och heller inte tumma på defensiven. Vi kommer bli bättre ju längre säsonger lider, säger Mattiasson.

Tre spelare på väg in

Innan serien, under försäsongen, drog i gång värvade SFK in 14 spelare, vilket betyder att det extra tid att spela in gruppen.
– Vi kommer bli bättre och bättre ju längre säsongen går. Men samtidigt gäller det att plocka poäng nu för att haka på, serien är och kommer vara oerhört jämn. Alla utom Västerås SK slåss om kvalplatsen (tvåa), berättar sportchefen Erik “Atilla” Börjeson till tidiningen.

Tre av de nya spelarna – Alexander Seger, Joel Johansson Matikka och Gana Mohammed – har än så länge inte spelat. Men nu ryktas det om att de är på väg in i klubben.
– Alexander kommer närmast från spel i Spanien och tränar för fullt nu, förhoppningsvis är han tillbaka inom en till två veckor. En bolltrygg spelare som kommer tillföra en dimension med sina passningar. Joel har tidigare varit tongivande i Vasalund, men lidit av skador den senaste tiden. Han är två, tre veckor bort innan han blir aktuell. Joel visade i Vasa att han är en distinkt ytter med ett bra steg, säger Erik Börjeson och när det gäller Gana Mohammed har det varit lite papper- och arbetstillstånd som gjort att han inte fått spela.

–Det har tagit sju veckor nu och är fortfarande inte klart, de skickade bland annat tillståndet till fel land. Men det är bara att acceptera och hoppas att det snart löser sig.

Klubben meddelar också att mittfältskuggen Daniel Söderberg är på väg tillbaka.
– Daniel har något som vi saknar just nu. Han smäller på och är fysisk och det är något som vi saknar just nu på plan, säger Börjeson.

Nästa match för Sollentuna blir på bortaplan, mot Assyriska FF, och är en av de svåraste bortamatcherna i serien.
– De slog ju Västerås SK borta senast och är ett av seriens bästa lag. Vi måste göra en av årets bästa insatser för att ta poäng, säger Christer Mattiasson.
Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Foto: Timo Peter Grönlund

Kommentarer

Kommentera