Nedräkning del 1

Nedräkning del 1

Då var det dags för premiärinlägget i en ny serie som drar igång nu på bloggen. Visst är det långt kvar till säsongen drar igång men det finns redan nu så mycket att analysera och fundera över. I denna serie så kommer varje inlägg innehålla en sammanställning av de sex bästa herrlagen som vi har i norrort, allt för att ge er läsare en liten bättre överblick. Det kommer både innehålla mina egna tankar och funderingar samt lite mer objektiv information. Det blir helt enkelt en sorts nedräkning till säsongspremiären, därav namnet på serien. 

Först ut i nedräkningsserien är Täby FK. De blåsvarta slutade femma förra säsongen i div 3, ett godkänt resultat för Täby-laget utifrån förutsättningar, spelartrupp m.m. Men samtidigt så vet man att det finns mer att hämta. Laget var nämligen ganska ojämna i sina prestationer i fjol, visserligen så låg man tätt bakom de övriga topplagen när säcken skulle knytas ihop men just eftersom att serien var så jämn så hade man faktiskt på allvar kunnat ha blivit uppflyttade. Laget avslutade säsongen väldigt starkt då man gick obesegrade från förlusten hemma mot Märsta 8:e augusti fram till den sista omgången där man förvånansvärt nog åkte på en käftsmäll på IFK Viksjö som slutade trea från slutet. När man sitter här i efterhand och blickar tillbaka på Täby FK:s fjolår så är det just om och men-tankarna man får upp i huvudet. Det var en liten berg- och dalbana förra året och det är just det som Täby-laget vill ändra på inför kommande säsong: jämnare prestationer. Det är enkelt att säga men det är en helt annan sak att få detta till att bli verklighet. Hur ska man då lyckas med detta? Jo, genom att hela laget blir ett starkt kollektiv och (kliché-varning) att alla drar åt samma håll. Att laget saknade offensiv spets under hösten var uppenbart men när väl samtliga jobbade hårt för varandra så såg det betydligt ljusare ut. Man fick även igång positionsspelet bättre och i och med detta även hela organiseringen i laget.

Taktik/spelidé

Täby FK är en av få klubbar som verkligen har en utpräglad spelidé som går igenom hela föreningen, från juniorer upp till herr- och damlaget. Laget vill spela på högsta växeln från början till slut både i försvar och anfall. Hög intensitet är ett signum för Täby FK, aggressivt försvarsspel och samtidigt ett rakt anfallsspel. Utvecklingen av just anfallsspelet är något som laget behöver jobba på inför kommande säsong och för att göra detta så sätter man sina forwards i spel tidigt genom sitt raka, direkta spelsätt och på så vis skapa fler målchanser.

Nyckelspelare: William Mårdberg – Brwa Pishdari hade varit självskriven här men nu har fjolårets skyttekung ganska väntat flyttat till en klubb på en högre nivå, nämligen Akropolis. William Mårdberg visade redan föregående säsong att han var en nyckelspelare då han poängmässigt var lagets viktigaste spelare efter Pishdari och jag tror att han kan ta stora kliv under säsongen som kommer.

Håll ögonen på: Jonas Lindström – Ung och lovande anfallare som redan i fjol gjorde fem mål för laget, kommer troligtvis få ännu mer speltid i år efter Pishdaris flytt.

Tränare: Daniel Erlandsson – Spännande tränare att följa, blott 27 år gammal. Var assisterande i fjol och är därför redan bra insatt i klubben och hur laget vill spela.

Vinstchans: Tanken att Täby FK står som vinnande lag när vi summerar säsongen i höst är inte alls orimlig. Laget var som tidigare nämnt redan där och nosade i fjol och ambitionen inför nästa säsong är att vara ett stabilt topplag hela säsongen, vilket man ska uppnå enligt de riktlinjer som jag tidigare har skrivit om i detta inlägg.

Slutkommentar

Detta var första delen i nedräkningsserien, kom gärna med feedback kring vad ni tycker kan läggas till inför nästa del eller vad ni tyckte var bra. Truppen i Täby FK är långt ifrån klar och mycket kan hända innan säsongen drar igång, därför kunde jag inte göra en startelva, plusbetyg på varje enskild lagdel m.m. eftersom att jag gärna väntar tills laget är komplett.

Kommentarer

Kommentera