Nedräkning del 4: Enebybergs IF

Nedräkning del 4: Enebybergs IF

Nedräkningsserien är nu tillbaka med ytterligare ett inlägg, den här gången fick det publiceras idag bland annat på grund av söndagens hjärtliga aktiviteter.  Hur som haver, idag ska jag titta närmare på de lilaklädda herrarna från Enebyberg. 

Föregående säsong så slutade Enebyberg på en ganska väntad placering i tabellen. Som nykomlingar kunde laget inte förvänta sig så mycket mer än en åttonde plats. Det är svårt att måla upp en generell bild av fjolåret för Enebyberg eftersom att det likt Sollentuna var en berg- och dalbana för klubben. Faktum är att man hade exakt samma problem som Sollentuna FK, nämligen spelare som lämnar mitt under brinnande säsong. Inte mindre än åtta (!) spelare lämnade under sommaren, vilket automatiskt gjorde att Enebyberg i stort sett blev ett helt nytt lag när höstsäsongen skulle sparkas igång. När man har detta i åtanke samt att laget faktiskt var nykomlingar så ser denna åttonde plats i serien allt mer respektabel ut för laget.

Taktik/spelidé

En taktik/spelidé för ett lag behöver generellt inte bara fokusera på just en del av spelet, det kan vara bredare penseldrag än så. Enebyberg är ett av dessa lag som fokuserar brett och stort i sin spelidé, man har med andra ord ingen utpräglad taktik som man följer slaviskt. Man vill till att börja med utveckla tydligare linjer i både det offensiva och defensiva spelet. Man vill vara kompakta defensivt och sedan när man växlar om till offensiven så vill man både kunna vara det bollhållande laget men även såra motståndarna via kontringar. Man vill att det ska ställas krav på de lagen som möter Enebyberg.

Nyckelspelare: Kristoffer Khazeni – Blir likt fjolåret även denna säsong en otroligt viktig pjäs för Enebybergs överlevnad i serien. Den storväxte anfallaren var en fruktad målskytt under hela året 2015 då han drog till med hela 38 poäng(23 mål) på lika många matcher (!). Lägg där till att killen är blott 20 år gammal, en tidsfråga innan han försvinner mot större äventyr?

Håll ögonen på: Carl Schubert – Ett av nyförvärven denna säsong för klubben som även gör comeback i Enebybergs IF, då han tidigare i karriären har representerat klubben. Jag tror att han kommer att vara en tongivande spelare för laget och kommer bidra med mycket fysik tack vare sin kraftfulla spelstil. Krigartyp som kan användas i stort sett överallt på planen.

Tränare: Erik Ström – Ny tränare inför säsongen då Emil Grändås lämnade i höstas för seriekonkurrenten Vallentuna. En stor fördel för Erik Ström är att han känner till klubben väl då han jobbade som assisterande till Grändås, får nu huvudansvaret och det ska bli intressant att se hur han klarar detta.

Skrällchans/slutkommentar

Jag tror att chansen för att laget ska skrälla och eventuellt kriga för uppflyttning är ganska orealistisk. Det är även klubben medveten om och man siktar främst på att etablera sig i serien och undvika nedflyttning. Det blir nästan som att laget är nykomlingar igen med tanke på hur svårt det var för klubben att hålla laget intakt förra säsongen. Laget får kriga på i varje match och som ”underdogs” så är det extra viktigt att hålla fokus uppe hela vägen fram till oktober månad. 30 poäng räcker alltid till nytt kontrakt och det är väl det som blir lagets resultatmässiga målsättning nu på förhand.

Detta var ytterligare ett inlägg i nedräkningsserien, två delar kvar nu innan ni kommer att få se andra typer av inlägg publiceras. Tack så mycket till alla ni som tar er tid och läser bloggen, det uppskattas enormt mycket!

/ William Grönlund

Kommentarer

Kommentera