Norrort Basket starkast i toppmötet

Norrort Basket starkast i toppmötet

TIBBLEHALLEN Norrort Basket besegrade på lördagen tabelltvåan Blackeberg i toppmötet med 103-91. Nu hakar Täby- och Danderydslaget på i racet om en plats i final four senare i vår. “En av de skönaste segrarna under säsongen“, säger David Niklasson. 

Det vankades toppmöte i Basketettan norra under lördagen, när tabelltrean, Norrort Basket, gästades av tvåan KFUM Blackeberg. 

– Vi behövde vinna. Vi förlorade i dubbel övertid förra gången vi möttes, så vi var taggade på revansch, säger David Niklasson. 

Och revansch, ja, det fick norrortsgänget. Norrort Basket vann till slut med klara 103-91 (25-18, 26-24, 24-26, 28-23). 

– Vi spelade ganska bra anfallsmässigt. Vi gör 103 poäng, så det är bra. Vi har haft vissa matcher där vi haft lite tyngre perioder offensivt, men idag lyckades vi hålla offensiven ganska bra under hela matchen igenom, säger Niklasson. 

Hur skön skulle du säga att den här segern var? 

– Bland de skönaste under den här säsongen, helt klart. 

Segern var också den fjärde på dem fem senaste. 

Vad är det som gjort att ni hittat formen så här på slutet? 

– Vet inte riktigt. Vi har haft en ganska tuff träningsperiod, och mycket skador, men vi har jobbat på. Vi är ett talangfullt och bra lag, så när vi väl får till det ser det bra ut, säger Niklasson, som noterades för 32 poäng i toppmötet. 

I och med segern hakar Norrort Basket nu på KFUM Fryshuset Basket och KFUM Blackeberg i jakten på en plats i final four senare i vår. Med fem omgångar kvar är norrortsgänget nu två poäng bakom tvåan Blackeberg. 

– Det vore askul. Det är ett mål som vi haft att gå till final four. Vi har väl en tuff match här mot Frysen (Fryshuset Basket) framöver, som blir rätt viktig då, men det är det vi jobbar för. 

Med dryga tio sekunder kvar av matchen hamnade David Niklasson i handgemäng med en Blackeberg-spelare och blev utvisad från matchen. 

– Jag fick ett slag i ansiktet och blev lite chockad, och lackade till. Knuffade till honom lite, onödigt, men domaren valde att dra en disk (diskvalificerad) på den. 

Något som hände i stridens hetta? 

– Precis. Det var inget illa menat så, sådant som händer, säger David Niklasson. 

Mikael Einarsson
info@norrortssporten.se
Foto: Mikael Einarsson

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera