Norrortsderby i Stockholm cupen

Norrortsderby i Stockholm cupen

FOTBOLL. Nu på söndag är det dags för Stockholm Cup och årets första derby mellan lokalkonkurrenterna Enebybergs IF och Täby FK. Norrortssporten har tagit pulsen på lagens respektive tränare dagen innan det rivaliserande mötet.

De två division 3-lagen möttes i serien två gånger ifjol. Täby FK gick segrande ur striderna med fyra ihopplockade poäng efter 3-3 hemma på Tibblevallen och en bortavinst med 0-1 på Enebybergs IP.
– Det är säkerligen speciellt för många av spelarna att möta Täby FK. Vi är revanschfulla och förra årets matcher kommer att vara en parameter för att hitta de sista hundra till hundratio procenten i vår prestation och vilja att vinna matchen, säger “Bergets” tränare Erik Ström till Norrortssporten.
– Det är klart det kan hetta till i dessa matcher. Jag tror dock att spelarna går igång mer på en sådan här match än vad vi tränare gör. Det är fortfarande försäsong och jag vill framförallt se att vi gör det bättre än i den förra matchen mot Sundbyberg, förklarar Täby FK:s tränare Daniel Erlandsson.

Tränarna i de båda lagen uttalar sig om sin inställning till matchen och cupen i sin helhet.
–När vi kommer dit imorgon har vi endast fokus på matchen. Det är tidigt på säsongen och dessa matcher är framförallt steg på vägen mot vårt stora mål, vilket är serien. Om vi vinner imorgon innebär det samtidigt att vi får ännu en tävlingsmatch av den här karaktären och det skulle vara jättebra inför division 3, tycker Enebybergs Erik Ström.
–Vi har inte satt någon målsättning med den här turneringen. Förra årets semifinalplats gav oss en plats i den svenska cupen, vilket är en bra erfarenhet för spelarna. Vi vill vinna varje match och det hade varit kul att gå så långt även i år, säger Daniel Erlandsson.

På frågan om vilka som egentligen är favoriter i mötet på Danderyds arena är “Bergets” Erik Ström tydlig:
–Täby FK, med tanke på förra årets säsong.

Men Daniel Erlandsson är mer tveksam till favoritskapet:
–Det är svårt att säga, jag har inte sett Enebyberg spela på lång tid. Jag passar på den frågan.

/Gustav Isberg

Kommentarer

Kommentera