Norrortsderbyt hade allt – Vallentuna avgjorde i slutskedet

Norrortsderbyt hade allt – Vallentuna avgjorde i slutskedet

HOCKEYETTAN Hockeyettans fortsättningsserie går in i slutfasen. I östra serien är det jämt i toppen och botten. Norrortslagen, Sollentuna och Vallentuna drabbades samman i Vallentuna ishall, där Vallentuna tog samtliga poäng efter forcering i slutet.

Vallentuna Hockey har krigat i toppen under hela fortsättningsserien. Sollentuna har kommit smygandes och lyckats haka på topplagen.

Under söndagen möttes dessa två lagen för att utöka försprånget ner till jagande lag, som just nu är Hammarby.

Det blev en match med mycket kamp och tuffa närkamper. Där man bland annat fick avbryta matchen, slutet av första, då en Vallentunaspelare fick en klubba i ansiktet och mycket blodvite uppkom.

–Det blev ganska allvarligt, där hans näsa fick mycket stryk, säger Patrik Stolt, för Vallentuna Hockey, till Hockeyettan-play.

Matchen återupptogs efter omspolning och man följdes åt, rent målmässigt, under de sista minuterna av första och hela andra perioden, där resultatet blev 2-2.

Avgjorde i slutet

I tredje böljade spelet fram och tillbaka. Lagen gjorde varsitt mål efter de inledande tio minuterna. Sollentuna verkade vara nöjd med en poäng och försvarade sig till stora delar, vilket skulle visa bli förödande.
När matchklockan stod på 15:26 tog Vallentuna, för första gången i matchen, ledningen, genom Charlie Ryde. Det skulle komma ytterligare ett mål, för hemmalaget, 5-3.

I och med seger har Vallentuna ett tre-poängsförsprång ner till tvåan Hammarby, som har 18 poäng. Medan Sollentuna, efter derbyförlusten, är en poäng bakom Hammarby.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se
Foto: Timo Peter Grönlund

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera