Norrortsderbyt med stort D

Norrortsderbyt med stort D

DERBY/DIV3 Andra norrortsderbyt i division 3 östra Svealand är på gång. Lördag 13 maj, klockan 14, ska Vallentuna BK och Täby FK drabba samman.
Det kommer bli tajt och tufft, som alltid när vi möter varann, säger Daniel Lundkvist, tränare för Vallentuna BK, i norrortssportspoddens senaste avsnitt.

Lokala fotbollsderbyn brukar alltid vara något speciellt för spelarna i båda lagen. Det gäller också för Vallentuna BK och Täby FK.

Spelare och ledare som varit aktiva i båda lagen. Man vet lite mer om varann och känner till varandras svagheter.
–Jag förväntar mig att spelare är extra taggade när det är ett derby, säger Vallentunas tränare Daniel Lundkvist och tillägger:
– Det kommer bli en tät och tuff match. Och jag ser oss inte som favoriter, trots hemmaplan, utan den manteln får Täby ta på sig.

Täby FK är ute efter en revansch då man förra säsongen spelade 1-1 i första mötet och sedan förlorade med 1-3.
– VBK är bra och har kapacitet att ta fler poäng än vad dom har hittills gjort. Dom slog oss i fjol och nu med på sin hemmaplan är dom rejäla favoriter. Med disciplin, fart och en riktigt stark arbetsinsats vill vi ta revansch från senaste mötet och från senaste matchen i helgen, säger Täby FK:s tränare Daniel Erlandsson till klubbens hemsida.

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera