Norrortsfotboll, en sammanfattning.

Norrortsfotboll, en sammanfattning.

Ännu en helg inom norrortsfotbollen är över, alla lag har dessutom hunnit spela flertalet omgångar vilket öppnar för möjligheten att kort summera säsongsinledningen.

Fusk inom idrottsvärldens allra finaste salonger har uppdagats, men här i Stockholms utkant fokuserar vi på andra saker.

Superettan

Jag snackade med en klart besviken Marko Atanackovic efter Frejs match mot bottengänget Trelleborg, 0-2 slutade matchen. Detta innebar att laget från Kyrkbyn håller till i gyttjeträsket. Nästsist med totalt 7 inspelade poäng. En seger, fyra oavgjorda och tre förluster. Inte en allt för dålig inledning på säsongen trots att det till synes ser bedrövligt ut. Faktum kvarstår att man tappade 2-0 till 2-2 mot ett stekhett IK Sirius (kommer vara med i toppstriden), man har tappat totalt sex poäng i slutminuterna de senaste matcherna.

Läs mer: 30 kr inträde och en märklig svit.

Senast mot Trelleborg bjöd man inte på finlir, det var ingen bra match från de gulklädda. Försvarsspelet stämde inte alls, saknas Daniel Theorin som “mittbacksboss” eller finns det andra förklaringar? Anfallsspelet övertygande inte heller trots att man fick till flertalet lägen, noterbart är att det är väldigt få skott som avfyras utanför straffområdet. Finns det en tanke bakom det eller är det bara spelarna som saknar modet att ta till skott. Nu väntar Örgryte på Vikingavallen, otroligt viktig match mot ett av seriens bättre lag. Jag hoppas på publik (måste bli bättre än de 720 som kom senast), mål och en hållen nolla från Marko!

Mohamed Turay Buya. FOTO: Mikael Einarsson
Mohamed Turay Buya. FOTO: Mikael Einarsson

Athletic fick lite motvind senast mot Varberg, 1-1 slutade den matchen inför 273 personer på Skytteholm. Men med 17 poäng på 8 omgångar så kan man räkna AFC:s start som lyckad, en andraplats och totalt fyra insläppta mål. Fyra insläppta på åtta matcher, det är ett stabilt försvarsspel det. Det enda som sätter käppar i hjulen för Öszcans gäng just nu är ett rutinerat och högpresterande Halmstad BK. Underifrån kommer IK Sirius med hög fart, men ska man utgå ifrån inledningen som Athletic haft så blir en toppstrid att räkna med.

 

Sollentuna FK

Ett lag som tidigare i veckan vann sin match i cupen mot Vasalunds IF vilket innebär att man i nästa omgång kommer få möta antingen ett Allsvenskt eller ett Superettan-lag. Kul för Sollentuna och kul för norrort!

Inledningen av serien är inte heller fy skam. Fem vinster, en oavgjord och en förlust. Man har verkligen bevisat att man är ett topplag och att man kommer förbli det, trots förlust mot BKV Norrtälje så hänger man med i tabellen. FC Gute toppar serien, sen kommer BKV och SFK. Spelet ska vara stabilt och kan räcka långt. På lördag väntar Karlberg på hemmaplan, kan bli en tuff match. Livsviktig om man fortfarande vill ha känning på Gute. Mikael Thorstensson innehar fortfarande titeln som målkung i Sollentuna på fyra mål.

 

Divison 3 ÖS

Vi har tre lag här.

Skärmavbild 2016-05-19 kl. 23.40.58
Tabelläget Div.3.

En otroligt jämn serie där hela fyra lag delar på förstaplatsen efter fem omgångar, inkluderat norrortslagen Vallentuna och Täby. Enebyberg håller sig tre poäng från toppen efter sin övertygande 7-2-seger mot IF VP Uppsala.

I de matcher jag har sett så har ingendera av lagen imponerat stort, Enebyberg saknar den där riktiga stabiliteten, Vallentuna har fått med sig trepoängare trots att spelet går upp och ner. Täby har jag inte sett spela men enligt källor är även dem ett lag som gärna blandar sina prestationer hej vilt, dessutom verkar man sakna den där riktiga spetsen i anfallet som de andra topplagen har.

Våra lag i Division 3 har fortfarande häng på topplaceringarna men om jag skulle tvingas tippa redan nu så ser Vallentuna ut att vara den absolut farligaste.

 

Herrar 4 Norra

Här har vi flertalet lag på lager, Sollentuna B, Täby City, Österåker, Vaxholm, Viggan och Djursholm.

Det har varit blandade resultat för lagen men några utstickare har vi och kan fokusera på, Österåker och Djursholm.

Skärmavbild 2016-05-19 kl. 23.38.40
Tabelläget Div.4.

Österåker har inlett med sex segrar av sex möjliga. 18 poäng. 21 gjorda mål och ligger ohotat etta. Det är en så kallad smakstart. Personligen har jag inte varit ute och kollat in hur Österåker ser ut på plan men enligt flertalet källor ska de vara en av de bättre Div.4-lagen på mycket länge. Enligt sig själva har man haft två svaga insatser mot Hässelby och Kista men har ändå fått med sig tre poäng, en stort och tydligt tecken på att man är och kommer förbli seriens ohotade etta.

Djursholm har med sin nya unga trupp spelat in nio poäng på fyra matcher. Tre segrar och en förlust. Ett helt OK facit för det gäng som förra året tog sig till final i U17-Allsvenskan. Man har blandat in en hel del rutin i laget i form av gamla AIK-rävar. En intressant kombo som hittills verkar fungera. Man dubblar dock serier, U19 + Div.4 vilket innebär att ungefär hälften av truppen spelar matcher onsdag, lördag. Ett tufft spelschema som kanske kommer ta ut sin rätt inom snar framtid? I helgen väntar Vaxholm och Djursholmskillarna får ytterligare en chans att bevisa att man ska hålla till i toppen av tabellen tillsammans med Österåker.

 

U19-Allsvenskan

I Sveriges bästa serie för 19-åringar håller Täby FK och Sollentuna FK till, ett mittenlag och ett bottenlag.

Täby chockstartade Fotbollssverige genom att hota namnkunniga lag som AIK och Hammarby, men något hände sen och man föll i tabellen. Nu håller man till i mitten med elva inspelade poäng efter åtta omgångar. Senast hemmaslog man Örebro med hela 6-0.

IMG_7837

Något som sticker ut i Täby är att man har hela två stekheta målskyttar, Adam Bergmark och Max Matta. Man har tillsammans fått nätet att rassla hela fjorton gånger i år, sju gånger var. Adam är även uppe i A-laget och hoppar in. Med ett sådant anfall borde man kunna sikta högre upp i tabellen, det krävs en finslipning av försvaret.

Sollentuna håller till i botten med totalt sju poäng. Man har endast spelat hem två segrar, mycket tyder att man kommer hålla till i botten. Räddningen är dock att denna Allsvenska har två riktiga jumbolag som båda inte tagit en enda poäng, Degerfors och Älvsjö.

 

Nu väntar en hel del matcher i helgen, livesändningar och kaffe står på schemat.

Ny helg, nya möjligheter.

Egil Gustafsson

Följ oss på Instagram: @norrortssporten

Kommentarer

Kommentera