Norrortssporten utökar livesändningarna

Norrortssporten utökar livesändningarna

LIVEMATCHER Norrortssporten, som ingår i Norrorts Mediaproduktion i Täby (NMP), har under några år hjälpt klubbar med livesändningarna. Nu utökar man livesändningar och hjälper Vasalunds IF:s herrfotboll kommande säsong.

Allt fler föreningar har fått upp ögonen för att livesända sina hemmamatcher. NMP har i flera år hjälpt fotboll-, innebandy-, handboll- och ishockeyklubbar att ta steget ut på nätet.
–Man har märkt att det är ett effektivt sätt att marknadsföra sig, säger Kenneth Andersson, ansvarig för NMP och norrortssporten.

När vintersporten är över tar fotbollen och andra utomhussporter över. I dagsläget hjälper NMP division 1-klubben Sollentuna FK med produktionen.

Nu kommer ytterligare en division 1 klubb in i produktionen, Vasalunds IF.
– Vi ser ett ökat behov av att klubbarna, som spelar divisionerna under eliten, vill komma ut på webben. Därför är det kul att få hjälpa Vasalund, säger Kenneth Andersson men tillägger:
– Vi ser att det finns inte tillräcklig ekonomi att få till en webbsändning för flera föreningar. Därför blir det lite mailväxlande fram och tillbaka för att få till en lösning som gynnar båda parter.

Hur ser det ut i framtiden för webbsändningar?
–Jag vill påstå att den ser ljus ut. Vi har i första hand valt att se till de klubbar i Stockholms norra del får chansen. Sedan, om det finns luckor i kalendern, kan vi att ta andra klubbar i Stockholmsregionen.
– Om jag får tillägga, så har vi lite andra idéer på gång, dock bara på pappersstadiet än så länge, som gör att de som bor i norra Stockholm, ska få veta mer om den lokala sporten, då i webb-TV format.

 

/Redaktionen

Kommentarer

Kommentera