Bosse: “Nu behöver Väsby kontinuitet”

Bosse: “Nu behöver Väsby kontinuitet”

Väsby Hockey och tränaren Andreas Paulsson har idag gått skilda vägar. Åter igen ska arbetet med att hitta en ny tränare inledas. Tyvärr händer det här lite för ofta. En klubb som vill uppåt måste jobba långsiktigt och skapa kontinuitet

Men i styrelsen i Väsby är tydligen tålamod och långsiktig planering något främmande och inte allt för vanligt förekommande fenomen. Visst kan det ibland vara befogat att byta ut en tränare men att göra det till en vana år efter år är knappast optimalt  om man vill nå framgång.

Har man inte lärt sig nånting av historien? Jag har inte koll på hur många tränare som passerat Väsby de senaste, låt oss säga tre till fem åren? Men många är det. Och det har ju inte gett önskad effekt heller direkt. Idag var det dags att lägga ytterligare en tränare till handlingarna.

Andreas Paulsson som har ett stort Väsby-hjärta avslutade sin aktiva karriär som spelare efter fjolårssäsongen och fick chansen att bli tränare för A-Laget. Pålle tackade ja och nu hade man hittat precis den person man ville ha. Att resultaten inte riktigt gått som föreningen hoppades på och att Pålle inte fick ut vad man hoppats av truppen har ingenting med dagens beslut att göra.

Istället har det handlat om helt andra saker tydligen. Samarbetssvårigheter och olika viljor om vad som ska göras och inte göras utanför A lagets arbetsområde. Oavsett så kan inte Väsby fortsätta på den här inslagna vägen. Med ny sportchef i Tom Tärnström och med en ny tränare så småningom så måste Väsby nu skapa lugn och ro.

Man måste börja titta långsiktigt och jobba utifrån det. Vem det än må bli som nu kliver in som A-lagets nya tränare måste han få möjlighet att tillsammans med sportchefen bygga ett lag och sätta sin prägel på laget. Då pratar vi ett par år minst eller helst ännu längre.

Problemet blir annars på sikt att det kommer att bli oerhört svårt att rekrytera tränare och spelare till klubben om man fortsätter som man gjort de senaste åren. Ska Väsby Hockey nå framgångar så krävs  kontinuitet.

Så för Väsbys bästa kanske styrelsen eller i alla fall delar av den skulle titta sig själva i spegeln och ifrågasätta sig själva om det bara beror på tränarna som anställs att resultaten inte alltid blir som man tänkt sig eller att det uppstår andra problem som samarbetssvårigheter  till exempel.

Nu hoppas jag för Väsbys bästa att man går vidare och att alla drar åt samma håll. Att sportchef och blivande tränare får lugn och ro. Att man ger dem tid. Då först då kan resultat och framgång komma. Är det inte dags att skrota den där tränarkarusellen en gång för alla här och nu?

Tack för ordet.

Bosse Andersson 

bosse@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera