Nu startar innebandyallsvenskan – seriepremiär på söndag

Nu startar innebandyallsvenskan – seriepremiär på söndag

INNEBANDY/HERR Herrarna i Täby FC snubblade på målsnöret till ett SSL-kval förra säsongen. I år, med mer spets i truppen, är tanken att man ska förbi detta målsnöre.
– Kul att det äntligen drar igång, säger assisterande tränaren Tobias Ljungholm till Norrortssporten.

I år ska det vara Täby FC:s tur att ta en kvalplats till SSL. Då gäller det att ha en hög lägsta nivå samtidigt som man har lite tur. Ledarstaben har till viss del byts ut. Man har knyt till sig ett välbekant ansikte, Tobias Ljungholm, som sidekick till huvudtränaren Josef Rosengren.
– Kul att vara i gång på allvar. Nytt lag, ny miljö och ny omgivning. Har varit i gång med laget ett tag. Vi hoppas på att ta stora steg denna säsongen, säger Tobias Ljungholm innan premiärmatch till Norrortssporten.

Laget har haft ett antal träningsmatcher, sista spelades 14 september mot Östra SK Jönköping – seger med 6-5, där man kunnat slipa på detaljer innan säsongen drar igång.
– Stora delar handlar det om att få i hop en förhållandevis ny trupp. Vi har en hel del nyförvärv där man ska hitta kemin, vilket tar sin tid. Men det är klart att vi har taktiska delar som vi jobbar med också och det kommer det göras under hela säsongen, säger Ljungholm

Nyförvärven. Vad kan du säga om dem?
–Dem är bra tycker jag. Alla har klivit in här och visat en bra nivå. Sedan tar det lite tid att finna sin plats, vilket är helt naturligt.

Två tunga tapp, Nyholm och Wallin. Har ni ersatt dessa tillfullo?
– Det är klart det är spelare med spetskompetens som någonstans var färdiga på denna nivån för att gå vidare. Nu har vi spelare som har levererat i allsvenskan i många år, även på SSL-nivå. Men sen har vi förhoppning av att många som inte varit där ska ta flera steg framåt som på så sätt fylla ut och vi känner ingen oro på det sättet.

Förra säsongen var det målskillnaden som gjorde att Täby inte kom till kvalet. Något spelarna är väl medvetna om.
– Vi går in till denna säsongen med att se varje match som kanske än viktigare. Där varje mål, varje poäng är viktig, just för att det blir ju inte närmare än att åka ur på målskillnad. Det är vi medvetna om och påminner varann om, både efter varje träningarna men också inför matcherna, säger Tobias Ljungholm.

Vad kan publiken som tar sig till Tibblehallen förvänta sig?
– Ett lag som brinner för att vinna varje match som givetvis också vill göra mycket mål.

 

Hemmapremiären mot Umeå City, på söndag, sänds live på webben, klicka HÄR.

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera