Ny 3-0 förlust för IK Frej

Ny 3-0 förlust för IK Frej

SUPERETTAN Frej Täbys motgångar fortsätter. Trots en bra känsla inför matchen mot IFK Värnamo lyckades man inte spräcka sin måltorka som nu är drygt 330 minuter lång.

IFK Värnamo tog emot IK Frej hemma på Finnvedsvallen, och det var en livsviktig sexpoängsmatch som stod på spel. Innan matchen hade Värnamo 10 poäng och Frej 7. Strax innan 18 hade Värnamo 13 och Frej fortfarande sju.

Det var en relativt jämn första halvlek. I mångt och mycket var det två lag ute på planen med olika spelidéer som syntes ganska tydligt. Frej är metodiska och duktiga med bollen, men Värnamospelarna visade enorm löpvilja och gav inte de gula från Täby Kyrkby mycket tid med bollen. Den aggressiva, höga pressen i kombination med direkt spel i anfall gjorde Värnamo gott i dag. Första halvlek stod sig 0-0, och den var jämn med mycket kamp och inte speciellt många chanser. Det märktes att viktiga poäng stod på spel.

I andra halvlek började Värnamo bäst och 1-0 kom tidigt i 51:a minuten. Frej har haft problem med målskyttet och det syntes i jakten på kvitteringen, men tendenser om förbättring syntes. Det var dock inte förens efter Värnamos 2-0 mål som gjordes efter 68 spelade minuter som Frej lyckades skapa de riktigt heta chanserna. Flera gånger fanns jättechanser, och bollen dansade farligt nära Värnamos målbur för de gula, men det ville sig inte riktigt. Istället kunde Värnamo efter en tilltrasslad situation och ett något passivt Frej-försvar göra 3-0 i slutsekunderna av matchen. Så skrevs också slutresultatet.

För Frej gäller det nu att samla krafterna och vara starka mentalt för att komma ur situationen de befinner sig i. Efter 11 matcher har endast 1 blivit seger. Till helgen, lördag 10 juni,  väntar förra årets allsvenska lag Falkenbergs FF, hemma på Vikingavallen. En sexpoängsmatch om något.

 

 

Daniel Smirnov Lindblom
daniel@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera