Ny handbollsrysare – Skånela vann tredje raka

Ny handbollsrysare – Skånela vann tredje raka

HANDBOLL Det blev ännu en rysare till match för Skånelas damer. På hemmaplan lyckades man göra rycket när det återstod knappt två minuter. Slutresultatet blev 27-25.
– En riktigt spännande match men vi lyckas till slut vinna med två bollar, säger Amanda Winelund till handbollsbloggen ”BaraHandboll”.

Spänning och dramatik. Det kan man summera de senaste matcherna för Skånelas damer. Förra matchen, borta mot Bjurslätt/Torslanda, gjorde man segermålet 27-28 när det återstod tre sekunder.

När man under lördagen spelade sin sjätte match, fjärde på hemmaplan, för säsongen skulle detta också bli en nervös tillställning. Motståndet var Spårvägen, som vunnit tre matcher, och låg precis före Skånela i tabellen.

Det var också gästerna som tog kommandot i inledningen. Man hade efter drygt sjuminuters spel en ledning med 3-1. Då vaknade hemmalaget till och gjorde tre mål i rad. Därefter följdes lagen åt och när halvtidsvilan kom stod det 13-14 till Spårvägen.

Gjorde sitt berömda ”ryck”

I andra var tendens likt som slutet av första – lagen följdes målmässigt åt. Det var inte förrän i slutet som Skånela gjorde sitt berömda ”ryck”. Med två minuter kvar av matchen gjorde Weronica Wislander 26-25. Och med 1.06 kvar till slutsignal satte Alexandra Schaerlund slutresultatet 27-25.
– En riktigt spännande match men vi lyckas till slut vinna med två bollar. Skitkul helt enkelt. Dock stressade vi lite för mycket inledningsvis och blev straffade direkt. När vi väl fick ordning på saker och ting lossnade det både framåt och bakåt, säger Amanda Winelund till bloggen BaraHandboll.

Foto/Arkiv: Peter Timo Grönlund

publicerat 2018-11-04

MATCHFAKTA
Skånela IF – Spårvägens HF 27-25 (13-14)

Kommentarer

Kommentera