Oavgjort för Skånelas damer – nära negativt streck

Oavgjort för Skånelas damer – nära negativt streck

HANDBOLL Helgens match mot Tumba blev inte som Skånela tänkt sig. Tappad ledning sedan återupphämtning slutade med att man delade poängpotten.
– Vi tar inte ansvar och blir långsamma i anfallsspelet samtidigt som vi inte alls står upp i försvarsspelet, säger tränare Fredrik Söderström till bloggen ”BaraHandboll”

Skånelas damers fyra senaste matcher har inte varit på topp. Facit – tre förluster och en seger. Därför blev bortamatchen mot Tumba av extra viktigt karaktär. Dels för att båda lagen kämpar om att undvika det negativa kvalstrecket. Men också för att haka på de lag som gör upp om en kvalplats till SHE.

Skånela inledde bra och hade kontroll under första halvleken. Gick till pausvila med en tremålsledning, 9-12. Men sedan hände något.

Delad poängpott

Tumba bjöds in i matchen och kom ikapp. Än värre var att Tumbatjejerna gick i från och hade en fyramålsledning med mindre än fem minuter kvar av matchen. Då vaknade Skånela till och gjorde mål för mål. När matchuret stod på 59:10 hade man kommit ikapp, 20-20, vilket också blev slutresultatet och lagen delar på poängen.

– Vi har kommandot tycker jag efter första halvlek. Vi har tre bollar upp. Tumba kommer ut mer aggressiva än vad de var i första halvlek, säger tränare Fredrik Söderström till bloggen ”BaraHandboll” som är kritiskt mot lagets agerande.
– Vi tar inte ansvar och blir långsamma i anfallsspelet samtidigt som vi inte alls står upp i försvarsspelet.Vi gör dock en stark avslutning och trots två missade straffar i slutet lyckas vi få med oss en viktig poäng hem.

Poängen innebär att Skånela har två poäng ner till negativt kval men också bara två pinnar upp till kvalplats för SHE.

publicerat 2019-01-22

FOTO: Timo Peter Grönlund

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se
TWITTER: @Norrortssporten


MATCHFAKTA
Tumba HBK-Skånela IF 20-20 (9-12)
Skånelas målskyttar: Moa Andersson 5, Nathalie Norrman 4, Inez Tauma Odén 4, Emma Persson 3, Anna Nygårds 2, Veronica Wislander, Linnea Gotthold.

Kommentarer

Kommentera