IFK Österåker inblandad i bottenstriden i div 3

IFK Österåker inblandad i bottenstriden i div 3

DIV3/HERR Tre lag är inblandade i bottensträcken i division 3 östra Svealand. Ett av dem är IFK Österåker. I morgon, lördag, väntar en sexpoängsmatch mot tabellfyran Vaksala.
– Vi går in med inställningen att det är 5 cupmatcher kvar, säger Österåkertränaren Görgen Åberg till Norrortssporten.

Det gick bra för IFK Österåker, som nykomlingar i division 3, i början av säsongen. Sedan har förlusterna och insläppta mål kommit som ett brev på posten. Detta har gjort att laget nu är inblanda i bottendramatiken, då det bara återstår fem omgångar.
– Det är självklart mycket man pratar om när man inte kommer upp till den nivå vi alla känner och vet att vi har i oss, men samtidigt finns det inte någon kvick fix. Alla kan bidra med mer. Vi går in med inställningen att det är 5 cupmatcher kvar, säger Görgen Åberg till Norrortssporten.

Österåkarna har full respekt för sitt motstånd som kommer till Åkersbergas IP med stort självförtroende och har inte förlorat en match sedan 10:e juni, mot Täby FK.
–Man har börjat hösten bra – 4 raka segrar samt kryss senast mot Riala och har endast förlorat 3 matcher i serien, säger Österåkertränaren Åberg som ändå har ett lite psykologiskt övertag då man vann i våras.
–Vi vann borta i våras ganska komfortabelt med 4-1. Lyckas vi täppa till defensiven så vinner vi. Det är jag övertygad om. Det är bara 3 lag i serien som gjort fler mål än oss, men bara 2 lag som släppt in fler. Hårt jobba & ödmjuka till uppgiften.

Hur ser det ut med skador/frånvaro på spelare?
– Förutom Anders Lindberg & Max von Schlebrugge som är långtidsskadade. Armend & Dado skadades senast mot Enebyberg och är osäkra på spel. Några sjukdomar och avstängningar gör att vi behöver möblera om lite. Vi har dock en bred & stark trupp så nu får några andra visa upp sina kvalitéer.

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Foto: Timo Peter Grönlund

Kommentarer

Kommentera