Pereira får lämna AIK

Pereira får lämna AIK

Fotboll. Det blir ingen fortsättning i AIK för Alessandro Pereira, 33. Men någon återkomst till AFC United är i dagsläget inte troligt. 
– Han vill nog spela så högt som möjligt, säger Azad Budak till Norrortssporten. 

Han hade förhoppningar om att få stanna i klubben – men så blir det inte. Nu står det klart att Alessandro Pereira, 33, får lämna AIK.

– Alex kom på lån till AIK som en kortsiktig lösning för att balansera upp egenskaperna i kvoten ytterrockar inför säsongen, säger sportchefen Björn Wesström till klubbens hemsida.

– Han har med sin professionalism och sin personlighet bidragit både på och utanför fotbollsplanen på ett föredömligt sätt.

Totalt blev det två mål på 15 framträdanden i AIK-tröjan för brassen, som var med och förde klubben till en tredjeplats i Allsvenskan den gångna säsongen.

– Jag vill tacka alla inom klubben som har trott på mig och stöttat mig sedan dag ett, tränare, spelare, naprapater och självklart alla supportrar. Jag är stolt över att ha representerat en så fin klubb som AIK med så fantastiska fans, säger Alessandro Pereira.

Ingen comeback i AFC

Vad som händer med honom nu är oklart. När Norrortssporten talade med AFC Uniteds sportchef Azad Budak meddelade han att klubben i dagsläget inte har några planer på att ta in honom i dagsläget.

– Han (Pereira) vill nog spela så högt upp som möjligt, säger Budak.

Mikael Einarsson
mikael@norrortssporten.se
Twitter: @Norrortssporten

Kommentarer

Kommentera