Platt fall för Täby FC:s herrlag

Platt fall för Täby FC:s herrlag

INNEBANDY Årets sista hemmamatch är inget Täby FC:s herrar tar med sig till det nya året. Åttonde placerade Salems IF vann med 2-6.
–Det går inte att säga att vi satt kvar i bussen, säger tränaren Jan Lundmark.


Det skulle bli en härlig julklapp för Täby FC:s herrar när Salems IF kom på besök. Årets sista match var som uppdukat men något gick fel – väldigt fel.

I stället var det gästerna som satte tonen på matchen. Efter en mållös första period hade Salem gått upp i en 2-0 ledning efter drygt halva matchen.

Trots en reduducering av Stiernspetz hade Täby uppförsbacke, 1-3, inför tredje perioden.

En smula hopp fick laget då Hampus Hjelm-Eckerwall satte 2-3 efter dryga tre minuter. Hoppet försvann helt när Daniel Johansson satte 2-4 bakom Rasmus Hjelm i Täby-målet.

Plockade målvakten
Täby gjorde ett tappert försök att komma ikapp, genom att ta timeout och därefter plocka målvakten. Men det gick inte vägen för Salems Kevin Haglund satte spiken i kistan med sitt 2-6 mål som blev slutresultatet.
– Det går inte att säga att vi satt kvar i bussen. Men det kändes inte som vi ville vinna. Vi burkar kunna lyfta oss i tredje perioden men vi hade ingen ork och det var rättvist att de vann, även om siffrorna rann i väg lite, säger en besviken tränare Jan Lundmark som också har synpunkter på spelarnas uppslutning på träningarna under VM-uppehållet:
– Vi har haft lite för lite folk på träningen och de har utnyttjat ledigheten för att göra andra saker. Det kan jag som tränare ha synpunkter på.

Nästa match för Täbylaget är 6 januari då man på bortaplan möter Strängnäs IBK.

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se
FOTO: Keith Rönnberg

Kommentarer

Kommentera