Poängtappen mot Linköping – kostade Täby FC finalplatsen

Poängtappen mot Linköping – kostade Täby FC finalplatsen

INNEBANDY Täby FC har lagt 2016/17 bakom sig med ett gott resultat, dock med en viss besvikelse för semifinal 5. Nu är nästa års lagbygg i gång. Tränare Lars Jedheim vet varför det inte blev en final i år.
– Vi blev trea i tabellen och det kostade oss en finalplats, då vi fick svårare motstånd i slutspelet och ingen hemmaplansfördel.

För drygt en månad sedan, 17 april, var en tung dag för Täby FC:s damer. Femte och avgörande semifinalen blev inte som man tänkte sig, 8-2 förlust. KAIS Moras Therése Karlsson hade en-mans show och gjorde sex av målen för sitt lag.

Efter den matchen, för TV4 sport som sände matchen, anlayserade tränaren Lars Jedheim förlust på detta sätt:

–Det fick ett momentum i slutet då Karlsson gjorde fem mål. Totalt sett ska vi vara nöjda och pressade Mora in i det sista. Hemmaplansfördel är sjukt viktigt att få i ett slutspel när det blir en avgörande match.

En analys han står fast vid så här en månad efter att innebandysäsongen är slut.

–Efter uttåget mot Mora tycker jag nog vi gjorde allt som gick för att ta sig vidare. Däremot är det matchen mot Linköping, där de kvitterade med sex sekunder kvar. (red anm. Linköping vann med 6-5 i förl.) . De tappade poängen gjorde att vi blev trea i tabellen och det kostade oss en finalplats, då vi fick svårare motstånd i slutspelet och ingen hemmaplansfördel, säger Jedheim.

Lagbygget går nu vidare och hur resan kommer bli kommande säsong har mycket med hur truppen ser ut.
– Att fortsätta att bli ännu bättre beror till stordel på vilken trupp vi kommer ha att tillgå samt hur övriga lags trupp kommer se ut. När vi vet detta kan vi börja med att sätta upp målsättning och analysera över våra möjligheter för nästa säsong, säger Jedheim till Norrortssporten som har fått några förstärkningar till laget redan.
– Vi har fått några spelare från Tyresö vilket är bra för oss. Det brukar väl bli naturligt att de lag som åker ur tappar sina bästa spelare.

Sportchefen Peter Selemark har vid tidigare tillfälle sagt att han gärna vill se att samtliga spelare är kvar till kommande säsong.
– Vi kommer inte göra någon form av städning. Vi vill att alla ska vara kvar till nästa säsong.

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera