Publiksnittet ökar för lokalfotbollen

Publiksnittet ökar för lokalfotbollen

FOTBOLL Det går allt bättre för den lokala herrfotbollen i norrort, när det gäller marknadsföringen. Det märks framförallt på att publiken ökar till hemmamatcherna. Sju av tolv lag har ökat sitt publiksnitt. 
– Vi har på gammalt hederligt vis affischerat, säger IFK Vaxholms huvudtränare Peter Gustafsson.

Den lokala fotbollen har haft det tufft en längre tid. Det verkar ha vänt nu, för  nu kommer publiken till matcherna. Detta märks då publiksnittet, för sju av de tolv norrortklubbar, har ökat jämför med hela förra säsongen snitt.

En av de klubbar som ökat mest är division 4-klubben IFK Vaxholm. De hade ett snitt på 93 personer förra året, i år har man hittills locka cirka 142 personer, trots att man bara vunnit en match.

Ni har ökat publiksnittet med 49 personer – från 93 (förra säsongen) till 142 (efter 6 omgångar). Hur har ni gjort för att locka folket till matcherna?

– Vi är väldigt aktiva på sociala medier såsom Facebook, Instagram och annat. Vi har engagerat bollkallar ifrån våra ungdomslag/knattelag till våra matcher. Med detta följer att bollkallarnas föräldrar kommer till matcherna. Detta har nog fött ett intresse ifrån ungdomarna att komma till våra matcher och så har det rullat på, säger Peter Gustafsson huvudtränare i Vaxholm.

Har ni lagt extra energi på att marknadsföra era hemmamatcher?

– Visst har vi lagt energi på att få folk till Vaxö IP. Vi har på gammalt hederligt vis affischerat runt om i Vaxholm. Vi har en engagerad person som cyklar runt på stan och sätter upp dem. Täbykopia sponsrar genom att gratis trycka upp dem åt oss vilket vi är fantastiskt tacksamma och glada för. Tack för det Täbykopia.

Har du något tips till andra föreningar som vill locka mer folk till sina hemmamatcher?

– Tipset är väl att vara aktiva. Inget kommer gratis och man får inte vila på hanen för då glöms man lätt bort. Se till att det snackas på stan om laget och där har ju även spelarna ett ansvar på den här nivån. Jag tror man får fundera ut vad som kan locka folk. I vårat fall försöker vi göra våra hemmamatcher till något man avrundar lördagen med innan man går hem för lördagsmiddag. Att man kommer ner till IP och socialiserar med andra Vaxholmare, tar en kaffe och kikar på de lokala grabbarna.


Nedan finner ni listan (herrlagen från superettan till division 4) på det snitt man har hittills denna säsongen, fram till 19 maj samt förra årets snitt på alla omgångar (inom parantes).

IK Frej Täby 960 (921)

Sollentuna FK (division 1-laget) 283 (115)

Enebybergs IF 84 (80)

Täby FK 83 (86)

Vallentuna BK 70 (84)

IFK Österåker FK 116 (96)

IFK Stocksund 50 (i.u)

IFK Vaxholm 142 (93)

Sollentuna FK (division 4-laget) 35 (42)

FC Djursholm 30 (52)

FF Täby City 24 (36)

GoIF Kåre 92 (83)

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera