Reideborn: ”Kliva in som att vi möter i Luleå”

Reideborn: ”Kliva in som att vi möter i Luleå”

HOCKEY SDE damlag går in i kvalet till SDHL på torsdag. Motståndare är Skellefteå. Man har respekt för dem, då de vann båda sina bortamatcher mot Hammarby i förkvalet.
– Skellefteå har mycket unga skridskoskickliga spelare, säger Sofia Reideborn.

SDE fick en rejält tung inledningen av SDHL av olika anledningar, vilket gjorde att man halkade efter poängmässigt i tabellen.
– Vår säsong startade väldigt dåligt. Vi kom inte upp i den nivå vi vet att vi har. Kanadensiskorna kom in sent så vi kom in i det lite senare än dem andra lagen, vilket syns på resultatet, säger SDE målvakten Sofia Reideborn, 18, och tillägger:

– Sen efter juluppehållet tycker jag att vi visar lagets potential och vi tog mycket poäng. Vi dubblar poängen jämfört med förra året vilket ändå måste ses som något positivt men jag tror att om vi startat säsongen på ett bättre sätt hade vi nått en slutspelsplats.

För 18-åringen råder inget tvivel om vilka matcher hon helst hade velat spela.
– Självklart hade jag hellre spelat en kvartsfinal, men nu är det kvalet som gäller och där spelar det ingen roll vilket lag vi ställs emot. Vi skall kunna slå alla division 1 lag med det spel vi har visat denna säsong.

Fokusera på vårt spel

Mardrömskvalet inleds för SDE damlag i morgon (läs torsdag). Det blir en lång resa för norrortstjejerna, då Skellefteå står för motståndet. Bästa av tre matcher gäller och SDE har all respekt för Västerbottenlaget.

– Några i laget var och tittade på kvalmatcherna mot Hammarby. Det gäller för oss att ha det SDHL tempo som vi haft under hela säsongen. Att inte gå ner i deras tempo och fokusera på vårt spel, säger Reideborn.

Vad blir nyckeln för att gå segrare ur denna striden?
–Att inte låta det faktum att Skellefteå kommer från en serie under störa vårt spel. Vi ska kliva in som att vi möter i Luleå i varje match, med samma inställning och tempo. Då har vi absolut stora chanser till att säkra SDHL kontraktet till även nästa säsong.

Sofia Reideborn har i flera matcher denna säsongen räddat laget från ett totalt nederlag och tycker själv att hon tagit ett stort kliv framåt sin hockeykarriär.
–Den här säsongen har varit den bästa under min karriär, så det finns inget att ändra på till kvalet. Det spel jag har, har funkat, så det är bara in och köra.

Hur ser din framtid ut – Är det SDE som gäller nästa säsong också?

– Har inte tagit något beslut inför nästa säsong än. Spelar klart denna först så får vi se vad händer i framtiden men trivs otroligt bra i SDE och i laget. Har fått ett otroligt förtroende vilket jag är otroligt tacksam över.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Foto:Timo Peter Grönlund

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera