Rotebro föll i viktiga streckmatchen

Rotebro föll i viktiga streckmatchen

SOLLENTUNA Rotebro hade chansen att kliva upp ovanför strecket vid seger över Hudik/Björkberg på lördagseftermiddagen. Men den chansen tog inte Sollentunalaget. Rotebro föll med 6-5 på hemmaplan. ”Det studsar fel för oss”, säger Sebastian Mellqvist.

Annars rivstartade Rotebro IS IBK hemma i Sollentuna Sim- och sporthall inför 181 åskådare. Patrik Edgren gav hemmalaget ledningen redan efter 44 sekunder. Men gästerna kvitterade, och när den första perioden var över hade man gått fram till en 3-1-ledning.

Rotebro gjorde även andra aktens första mål, men efter slarv av hemmalaget kunde Hudik/Björkberg gå fram till 5-2 innan mittrundan var över.

I tredje perioden sedan satte Rotebro högsta fart, och man skulle få utdelning.

Först reducerade Sebastian Mellqvist till 3-5 och Andreas Hagman 4-5, och det skulle även komma ett kvitteringsmål.

När drygt halva den sista perioden var spelad kvitterade Patrik Edgren till 6-6 med sitt andra mål för kvällen i numerärt överläge.

r1
Rotebros Daniel Boström hade chansen att reducera på straff vid ställningen 3-5 – men missade. Foto: Mikael Einarsson

Men det målet skulle inte räcka till poäng den här dagen. För bara ett par minuter senare satte Hudik/Björkvik 6-5. Ett resultat som sedan stod sig matchen ut.

Mellqvist: “Har ingen bra förklaring” 

Rotebros Sebastian Mellqvist sammanfattar matchen efteråt så här:

– Vi är tveksamma i dem två första perioderna, men sedan spelar vi upp oss i den tredje perioden, säger forwarden och konstaterar:

– Vi måste ligga under för att vi ska tända till. Det är en konstig inställning och vi har gjort det i flera matcher.

Varför är ni inte med från start då?

– Jag har ingen bra förklaring på det. Det är orutin, och sedan är vi nykomlingar, har mycket respekt till en början och sedan släpper det, menar Mellqvist.

I och med förlusten ligger Rotebro fortsatt under kvalstrecket – två poäng bakom nian Salems IF.

– Vi slåss mot många lag där nere, och får vi en vinst kommer vi få en boost av det. Otur att vi inte kunde få in 6-6 här på slutet, säger Rotebros Sebastian Mellqvist.

Nästa söndag väntar tabelltvåan Wibax Patriot IBK Piteå på bortaplan.

Mikael Einarsson
mikael@norrortssporten.se 

Kommentarer

Kommentera