Rotebro mister Bräck och Boström – men förlänger med flertalet

Rotebro mister Bräck och Boström – men förlänger med flertalet

INNEBANDY/DIV 1 HERR Rotebro IS – som hade en nederlagspräglad fjolårssäsong – har inlett arbetet tillbaka till Allsvenskan. Om mindre än två månader så väntar nämligen Jakobsberg i seriepremiären på hemmaplan – och då måste truppen vara i toppform. 
Hittills står det dock klart att Niclas Johansson Bräck och Daniel Boström lämnar för spel i högstaligan – två tunga spelartapp. 

Den Rotebrofostrade Niclas Johansson Bräck lämnar sitt blåklädda norrortslag för spel i IK Sirius – ett tungt tapp för Division 1-klubben då Bräck levererade 38 poäng under den Allsvenska säsongen. Men likaså ett kvitto på klubbens framgång tycker sportchef Johan Lienzén.
– Niclas har varit med i klubbens talangutveckling och har i den utvecklat många egenskaper som nu gör honom till en SSL-spelare, säger han till lagets hemsida.

Även Daniel Boström lämnar för SSL – den Täbyfostrade backen beger sig till Linköping IBK.

Plus-minus-noll på spelarkontot
Två viktiga kuggar står alltså uppskrivna på minuskontot – på den mer positiva sidan av Silly Season hittar vi flertalet kontraktsförlängningar. De som stannar ytterligare säsonger i RIS är:

Jesper Göransson (förlänger 1 år)
Axel Karlsson (förlänger 1 år)
Adrian Vågberg (uppflyttat från HJ)
Daniel Vikman (uppflyttad från HJ)
Sebastian Mellqvist (förlänger 1 år)
Patrik Jeppson (förlänger 1 år)
Tim Lundström (förlänger 1 år)
August Moberg (förlänger 1 år)
Simon Fungdal (förlänger 1 år)
Alexander Rönnlund (ansluter från Duvbo IK i Div 2)
Jonathan Segerlund (ansluter från Duvbo IK i Div 2)

Noterbart är att Simon Fungdal återigen förlänger med det lag som han varit trogen sedan säsongen i Div 5 för snart 8 år sedan.

Egil Gustafsson
egil@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera