Rotebro vinner norrortsderbyt – efter mäktig vändning

Rotebro vinner norrortsderbyt – efter mäktig vändning

INNEBANDY Det vankades, under lördagen, norrortsderby i Sollentuna sporthall. Det var dags för nykomlingen Rotebro IS att ta emot Täby FC på hemmaplan i Allsvenskan norra.

Det var lokalkonkurrenten Täby som gästade seriens nykomlingar idag – och som de gjorde det. Bortalaget i form av Täby FC klev ut hårt från början och Rikard Carlsson Stiernspetz satte 0-1 redan efter knappt fyra minuters spel. Efter ledningsmålet så dröjde det inte alls länge tills Täby fick spela med en man mer på banan och sedan göra 0-2 när matchklockan stod på 5.22, då genom Jesper Larsson. Efter dubbla mål från Täby tidigt så slog man inte av på takten utan det var dags för Carlsson Stiernspetz igen till 0-3 och sedan satte även Per Kjellgren 0-4 och den katastrofala inledningen från hemmalaget var ett faktum, precis som den fantastiska starten för bortalaget. Dock blev det inte så lätt för Täby som man kanske hade anat även om frustrationen växte hos Rotebros spelare, ledare och supportrar när domarna inte stod på deras sida. För hemmalaget skulle inte gå mållösa ur den första perioden. Reduceringen till 1-4 för Rotebro kom efter 18.41 och minuten senare, med 19.40 på klockan, så kom även 2-4 och hemmalaget var med i matchen på allvar. 

Proppen ur för Rotebro i andra

För att uttrycka sig milt så kan man kalla det ketchupeffekten för Rotebro i andra perioden. Man inleder med att göra tre mål på fem minuter, varav ett Zorro-mål från Sebastian Mellqvist, och vända matchen. Täby tappar alltså greppet. En match med två ansikten. Ett bortalag med övertag i första och ett Rotebro i förar sätet tidigt i andra. Ett Rotebro med AIK-profilen  Patrik Edgren (1+2 för dagen) i spetsen tillsammans med Patrik Jeppsson (även han 1+2). Efter att matchen fortsatt i högt tempo under andra perioden så tog den fart resultatmässigt innan paus igen. Inom loppet av två och en halv minut så kvitterade Täby till 5-5 och Rotebro gått upp till 8-5.

En lugn avslutning

Efter att de tidigare perioderna präglats av hårt spel, tveksamma domslut och en del frustration så städade hemmalaget av matchen i tredje perioden. Det kom visserligen en tidig reducering men efter det så gick Rotebro med tiden upp till hela 11-6 mot ett tappert kämpande, fysiskt Täby. Hemmapubliken bar fram sitt lag under de sista minuterna och skapade bra tryck i hallen innan derbysegern kunde fastställas. Detta innebar att Rotebro kunde ta klivet över det negativa strecket i tabellen och sedan ta med sig en positiv känsla till den kommande bortamatchen mot Gävle. För Täby väntar Tyresö/Trollbäcken hemma i Tibblehallen. (live på webben, HÄR)

“En riktig jobbarseger”

Efter matchen medger hemmalagets tränare att hans killar visade moral.
–En riktig jobbaseger. Vi visade moral genom att komma tillbaka, säger Roger Östergren och menar att det är skönt att slå en lokalrival som Täby.
–Vi är klart bättre, riktigt skönt.

Svante Störlinge
svante@norrortssporten.se 

Kommentarer

Kommentera