Runnemo hjälte – plockade poäng mot Degerfors

Runnemo hjälte – plockade poäng mot Degerfors

FOTBOLL Det blev spänning och dramatik in i slutsekunden. IK Frej Täby fick besök av Degerfors i omgång 28 av 30. Det blev delad pott, då Runnemo slog in 2-2 på straff i sista spelminuten.

Superettan har nu drygt två veckor kvar av säsong 2018. Under lördagseftermiddagen drabbade IK Frej Täby och Degerfors samman på Vikingavallen. En match där de tre poängen var oerhört viktiga för Frejlaget. Framför allt för att om möjligen kunna ta ett steg närmare ett kontrakt i Superettan 2019.

Men det skulle börja illa.

Degerfors tog nämligen ledningen efter 22 spelade minuter. Detta mål blev också halvlekens enda.

I andra kom Frej Täby ut och lade i sin högre växel direkt. Det skulle ge utdelning. Dusan Jajic satte kvitteringen efter fint förarbete av Jakob Glasberg.

Efter målet, trappades tempot ner lite och de flesta, 622 personer på vikingavallen, trodde det skulle bli lika. Då kom Degerforsanfallaren Viktor Götesson och gör sitt första mål den här säsongen, som betydde 1-2. Då återstod det fyra minuter plus tilläggstid av matchen.

Även om att många ansåg att Frejs 13:e förlust var nära så gav spelarna på plan inte upp. Speciellt inte Runnemo. Han tog en frispark, som inhopparen Luca Garbino Polo satte i mål, dock avvinkad för offside.

Runnmo rädda poäng till Frej

På tilläggstid skulle hemmalaget få en sista möjlighet. Precis utan för straffområdet fick man en frispark. Philip Wiström tog den och den gick rakt i muren där Degerforsbacken tar den med handen och huvuddomaren Adam Ladebäck pekade på straffpunkten. Frejs straffskytt denna säsongen, Joakim Runnemo, stegade fram och gjorde inga misstag utan satte den kyligt i ena hörnet och fastställde slutresultatet 2-2.

Nu återstår två omgångar, Frej Täby har 33 poäng, fyra poäng ner till den negativa kvalplatsen. Nästa match åker man till Eskilstuna för att ta sig an tabelltrean AFC Eskilstuna.

MATCHFAKTA
IK Frej Täby – Degerfors IF 2-2 (0-1)
Frej Täbys mål: Dusan Jajic, Joakim Runnemo

publicerat 2018-10-27

Kommentarer

Kommentera