Så följer du ditt favoritlag när du inte kan vara på plats

Så följer du ditt favoritlag när du inte kan vara på plats

Det råder inget tvivel om att sport upplevs bäst på plats. Ingenting slår känslan av att stå och heja fram favoritlaget till seger på hemmaarenan tillsammans med andra supportrar. Men hur följer du ditt lag om du av någon anledning inte kan se matchen live? Eller när det är bortamatcher? Vi tipsar om tre sätt att följa ditt favoritlags matcher när du inte har möjlighet att ta dig till arenan.

Live streaming

Det absolut bästa sättet att följa ditt favoritlags matcher är via livestreaming. Ett hett tips är givetvis att kika in Norrortssportens egna webb-tv, som bland annat visat Täby FC:s innebandymatcher, basketderbyt mellan Djurgården – AIK, Täby FK:s fotbollsmatcher och division 1 hockey från Sollentuna och Väsby.

Utöver Norrortssportens webb-tv-kanal finns ett flertal hemsidor där du kan streama sport live i Sverige. Ett populärt alternativ är streaming via olika spelbolags hemsidor. Många spelbolag erbjuder nämligen sina egna streaming-tjänster och det enda kravet är att du har pengar på spelkontot eller har lagt ett spel under de senaste 24 timmarna. Några exempel på spelbolag med livestream är Bet365, Unibet och Nordicbet.

Följ matcherna via ny sport-app

Den nya och smarta appen Sportswik fungerar som en social-medier plattform för lag i alla åldrar och nivåer. Genom appen kan åskådare och tränare posta bilder och videoklipp från matcher och träningar. Du som sitter hemma i soffan kan på så sätt enkelt följa vad som händer, minut för minut. Dessutom kan du vara med och kommentera och heja på ditt lag och du får notifikationer när det blir mål.

Vem som helst kan bidra med innehåll – allt som krävs är en smarttelefon eller surfplatta med kamera och internetuppkoppling.

Följ liverapporteringar

Om du varken skulle hitta någon live-stream eller kunna hålla dig uppdaterad via Sportswik-appen så får du istället nöja dig med att följa matchen via liveuppdateringar. Om det är fotboll som gäller så är Svenska Fotbollsförbundets officiella hemsida att rekommendera. Här brukar det gå att följa ställningarna i alltifrån landslagsmatcher till möten i de lägre divisionerna.

Om du följer ett innebandy-lag så kan appen ”Svensk Innebandy” rekommenderas. Appen finns tillgänglig för både iOS och Android och ger liverapportering från matcher i olika divisioner.

Ett annat tips är att kika in lokaltidningar, som då och då erbjuder liverapportering för sina prenumeranter.

Ibland går det även att följa matcher live via hemsidor som Everysport, Livescore och Flashscore.

Om det är en större match så är det möjlighet att den rapporteras via en större tidning som Aftonbladet eller Expressen, eller SVT:s målservice.

/Ola Andersson

Kommentarer

Kommentera