Så gick det för norrortslagen den här säsongen

Så gick det för norrortslagen den här säsongen

Slutet av mars och början av april innebär inte bara att våren så smått är i antågande utan också att säsongen avslutats eller är på väg att avslutas i flera sporter. Av just den anledningen tänkte vi ta en liten titt på hur säsongen sett ut för norrortslagen i bland annat hockey, innebandy och handboll.

Missade förkvalet till Allsvenskan

Trots att norrort var representerade med hela fyra lag i hockeyettans östra division var det bara ett av dessa som i höstas lyckades ta sig till vårens spel i Allettan södra, nämligen Väsby IK HK. Dock gick det inte alls något vidare för Väsby, som slutade på näst sista plats i Allettan södra, vilket också innebar att det var slutspelat för laget redan i slutet av februari.

Övriga tre norrortslag i form av Sollentuna HC, IF Vallentuna BK samt Wings HC Arlanda fick fortsätta med spel i Hockeyettan östra vår. Ett tag såg det faktiskt ut som att vi skulle få med ett norrortslag i förkvalet till Allsvenskan. Med några omgångar låg Vallentuna i topp, men tyvärr förlorade laget tre av de fyra sista matcherna, vilket gjorde att man tappade serieledningen och till slut hamnade på en fjärdeplats. Närmast förkvalet till Allsvenskan kom istället Sollentuna som kom tvåa bakom seriesegrarna Hammarby IF.

Sämre gick det för Wings som hamnade under strecket och därmed tvingades till kval för att hänga kvar i Hockeyettan. Men, chanserna ser goda för Wings att hänga kvar då laget med drygt halva serien spelad ligger etta på samma poäng som Segeltorps IF. Dock gäller det att Wings fortsätter att spela bra eftersom det endast är seriesegraren som spelar i Hockeyettan nästa år.

På väg mot semifinal

Hockeyettan i all ära, men vad gäller spel i de allra högsta serierna hittar vi det bästa norrortslaget i damernas innebandy, där Täby FC har tagit sig hela vägen till slutspel och en kvartsfinal. Glädjande nog går det också bra då Täby för närvarande leder med 2-0 i matcher mot Visbylaget Endre. Första matchen hemma slutade 7-4 och den andra vann Täby på bortaplan med 6-1. En vinst till och Täby är i semifinal.

Ett annat tecken på att Täbys innebandydamer för närvarande är bäst i norrort är att de troligtvis är det enda norrortslaget som det just nu går att satsa pengar på, om man bortser från fotbollslagen. Flera spelbolag erbjuder nämligen odds på just SM-slutspelet i innebandy.

Två poäng ifrån kvalspel till Handbollsligan

Även i de högsta serierna i handboll finns norrort representerade med flera lag. Bäst är Märstalaget Skånela IF:s herrar som i år var ytterst nära att nå kvalspelet till Handbollsligan. Laget slutade på en femteplats i Allsvenskan och var endast två poäng ifrån att få kvala till den högsta serien.

Sämre gick det dock för Skånelas damer som spelade i Damallsvenskan den här säsongen. När säsongen summerades var Märstalaget inte bättre än tia, vilket innebär att laget nu tvingas till kval för att behålla sin plats i Damallsvenskan även nästa år.

/Norrortssporten
info@norrortssporten.se

Foto: Pixabay.com

Kommentarer

Kommentera