Sekunder från en historisk seger

Sekunder från en historisk seger

SUPERETTAN En mindre skräll var påväg att hända Superettan. Frej Täby ledde med 1-0 till sista tilläggsminuten mot IK Sirius. Då nickade Moses Ogbu in kvitteringen.

En händelsefattig inledningen fick publiken, drygt 5200, se när Frej Täby besökte studenterna i Uppsala. Inte förrän i matchminut 29 hettade till då hemmalaget fick en straffen.

Många trodde på mål men Ruben Åhman, som gjorde sin femte matchen den här säsongen, gick åt rätt håll och styrde ut den till ett resultatlöst inkast.

Det blev inga mål under de första 45 minuterna trots att Sirius hade de bästa chanserna

Frej chocköppnade andra. Efter deras första hörna i matchen, damp bollen ner hos Johannes Gustafsson som bara bredsidade in bollen. Då hade det gått 45 sekunder.

Sekunder från en skräll
Uppsalalaget, som är klara för Allsvenskan, tryckte på för en kvittering. Men Frej Täby stod upp bra, försvarade sig på ett bra sätt och en Ruben Åhman som var lite som en mur. Han skulle även får göra matchens räddning när det återstod dryga fem minuter till fulltid.

Hemmalaget fick fyra minuters tillägg på sig att kvittera och man lyckades. Efter en hörna i tilläggstidens sista sekunder, nickade Moses Ogbu in bollen bakom Åhman.

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera