Säker sport med försäkring

Säker sport med försäkring

Vi älskar sport och nu såhär i sommartider är det många sporter som dyker upp – på många olika ställen och områden. Att sparka boll, svinga klubbor och slira runt på vägarna är bara några av dem som är aktuella. Men en del av dem kräver mer än bara ett säkert sinne för sporten i fråga. Ibland krävs det en försäkring. Och det är det vi tänkte gå igenom i dag, med fokus på bilsporter.

Att slira omkring och njuta av att vinden blåser i håret och trycka ned gasen i botten kan vara det härligaste som finns, men det är inte helt riskfritt. Därför måste ni tänka på vad ni har, eller ska skaffa, för bilförsäkring. Det måste vara en försäkring som ser till att om olyckan händer, kan du vara ute på vägarna så snabbt som möjligt igen.

Vad känner ni till om bilförsäkringar? Visste ni att det finns bilförsäkringar som passar er som kör lite tuffare bilåkning bättre än en vanlig trafikförsäkring?

Här kommer lite generell information om bilförsäkringar hos Svedea, så du enkelt kan se över vilken som passar dig och din bil bäst:

Bilförsäkringar kan delas upp i tre olika delar: trafikförsäkring, hel- och halvförsäkring.

Trafikförsäkringen är den grundliga delen av en försäkring som alla bilar måste ha enligt lag – hur snabbt eller långsamt du än åker. Den ersätter skador på förare, passagerare och andra som kan ha skadats.

Men, när det kommer till att köra snabbt inom bilsport är det hel- och halvförsäkringar du ska kolla på. Dessa försäkringar kan ge dig ersättning i fall bilen skulle behöva repareras eller om skador i, bland annat, motorn skulle behövas lagas.

Halvförsäkringen är den bilförsäkring som hamnar i mitten av skalan mellan ett fullgott försäkringsskydd och eget ansvar. Den täcker trafikskador, allrisk, bränder, skador på glasrutor (exempelvis stenskott), maskin och elektronik, rättsskydd, stölder i bilen samt vägassistans.

Helförsäkringen är dock den som de flesta motorsportsintresserade skaffar, då den ger ett omfattande skydd vid händelser i trafiken. Helförsäkringen täcker allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen täcker och även vagnskador.

Känn efter lite vilken försäkring som skulle få dig att känna dig som tryggast och se sedan över vilket försäkringbolag som passar dig – prismässigt, trygghetsmässigt och smidighetsmässigt. Det finns försäkringsbolag med hemsidor där du enkelt och smidigt kan fylla i ditt registreringsnummer och ditt personnummer för att se vad en bilförsäkring skulle kosta dig – för snabbt ska det ju gå, helst!

Vare sig du gillar att slira runt på tomma gator eller kör sakta och säkert med resten av trafikanterna så är en sak säker; bilförsäkringen kan hjälpa dig genom att dämpa mängden problem som kommer med skador på bilen eller dig själv. Sport ska ju vara kul – och tryggt!

 

 

 

 

Foto: common.wikimedia.org

Kommentarer

Kommentera