Säsong två i division 1 för Sollentuna FK

Säsong två i division 1 för Sollentuna FK

FOTBOLL Den 8 april står Sollentuna FK i Örebro, match mot Karlslunds IF, för att inleda säsong 2018. Deras andra säsong i tredje högsta serien. Då ska det flesta pusselbitar finnas på plats.
– Vi har medvetet tagit in nya spelare för att vi skall kunna föra matcherna mer, säger sportchefen Erik Börjesson.

Inledningen som Sollentuna FK fick förra säsongen, vill laget säkert återigen uppleva – 10 poäng på de fem fösta matcherna. Men nu är laget inte längre nykomlingar och därmed är rookie-tiden över. Man har successivt byggt laget när kontraktet säkrades i november förra året och haft en klar bild på vilka spelare som man ska plocka in till årets trupp.
– Vi har gjort om ganska mycket inför i år då vi medvetet tagit in nya spelare för att vi skall kunna föra matcherna mer kontrollerat än förra året, säger Erik Börjesson, sportchef i klubben.

Nya inomhushall – ett jättelyft

Försäsongen började lite knackigt men har med tiden blivit allt bättre och de tre senaste matcherna har man klivit av som segrare.
– Den har varit fantastiskt i den bemärkelsen att vi har vår nya inomhushall att vara i, vilket såklart betyder mycket för div1 laget men också ett jättelyft för hela föreningen. Efter en period med många provspelare börjar saker och ting falla på plats. Matchen mot Sandviken, vinst 3-0, var ett stort fall framåt och kan vi fortsätta utveckla därifrån ser det ljust ut, säger Börjesson

Men det finns luckor att täcka då rutinerade Mikael Thorstensson valt att trappa ner på fotbollen.
– Vi har tagit in William Kenndal, Carl Johan Ågren, Kerim”Bambo”Mammar, Douglas Jacobsen och ytterligare nyförvärv väntas bli klara inom kort, säger Börjesson när det är drygt en månad kvar tills seriepremiären, och på frågan vem som tror sig vinna serien finns flera lag som fajtas om den.

– Tror vinnaren finns bland följande fem lag Akropolis (favoriter), Assyriska, Syrianska, Västerås, Nyköping.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se
Foto: Johan Borehed

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera